LSV se plaši za svoje privilegije

Izvor: B92, 10.Jan.2012, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"LSV se plaši za svoje privilegije"

Novi Sad -- Pokrajinski odbor DS-a za Vojvodinu, odgovarajući na sve češće kritike LSV-a, saopštio je da je vrh te stranke u panici, jer se plaše da će izgubiti privilegije

Pokrajinski odbor DS, u saopštenju koje je potpisao njegov predsednik Dušan Elezović, ističe da stranka Nenada Čanka kritikujući pokrajinskog premijera Bojana Pajtića i Vladu Vojvodine želi da skrene pažnja na sebe, a nedostatak svojih rezultata i realnih mogućnosti da prikrije napadom na druge. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Ocenjujući da LSV, uoči predstojećih izbora, na taj način priprema javno mnjenje "za još jednu manipulaciju i opstanak u poziciji najvećeg kritičara vlasti i istovremeno najizrazitijeg korisnika privilegija", vojvođanski odbor DS ističe da je "neprihvatljivo maksimalno korišćenje privilegija vlasti uz istovremeno nanošenje štete ciljevima iza kojih se neko zaklanja".

U saopštenju se nabrajaju rezultati Vlade Vojvodine i konstatuje da je njen predsednik Bojan Pajtić najpopularniji političar u pokrajini.

To, kako smatra vojvođanski DS, smeta "samoljubivima, frustriranima i onima koji su sposobni samo da dižu tenzije, kritikuju, rade kada im se hoće i koliko hoće, a za rezultate ne brinu".

Pokrajinski odbor DS navodi da se "neće moći i dalje praviti koalicije koje će prikriti nemogućnost prelaženja cenzusa onih koji nemaju podršku građana".

Portparolka Lige socijaldemokrata Vojvodine Aleksandra Jerkov pozvala je predsednika Pokrajinskog odbora Demokratske stranke Dušana Elezovića na televizijski duel da bi suočili argumente o stanju u toj pokrajini.

"Još puno stvari ostaju nejasne i zbog toga što nismo spremni da one ostanu nerazjašnjene... pozivam Vas da suočimo argumente na televizijskom duelu u vreme i na mestu na kojem vi to odlučite", navodi Jerkov u pisanoj izjavi medijima.

LSV je, kako se navodi, zadovoljna saradnjom sa DS-om, naročito u oblastima završetka saradnje sa Haškim tribunalom, postizanja vizne liberalizacije i donošenja evropskih zakona, dakle, ciljeva oko kojih je, kako se navodi, i okupljena Vlada Srbije.

S druge strane, nismo spremni da ćutimo pred nesposobnošću svih onih koji ne rade u interesu građanki i građana Srbije i Vojvodine, bez obzira na to koliko nam oni dragi bili, ili bili naši koalicioni partneri, kaže Jerkov koja je i narodni poslanik u Skupštini Srbije.

LSV, dodala je ona, zato postavlja pitanje: kako je moguće da posle dva mandata Bojana Pajtića na čelu pokrajinske vlade, Vojvodina postane nedovoljno razvijeni region Srbije?

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.