LSV protiv uklanjanja pruga

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Mar.2022, 15:32

LSV protiv uklanjanja pruga

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) pozvala je građane da podignu glas protiv uklanjanja 435 kilometara železničkih pruga, koje je za danas najavila Infrastruktura železnica Srbije, a od kojih je 400 kilometara u Vojvodini.

Prve na rasporedu za uklanjanje su deonice od Sente ka Kanjiži i od Petrovaradina ka Beočinu.

"Poznato je da je pre sto i više godina izgradnja pruga u naseljima Vojvodine donosila život, radna mesta i ekonomski napredak. Nažalost, jasno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je da skidanje pruga znači sve suprotno.

Mesta kroz koje ove pruge prolaze i danas su devastirana i osiromašena, a država im sada jasno pokazuje da će se njihovo siromašenje nastaviti i ovim potezom dodatno ubrzati", navodi se u saopštenju LSV.

"Vojvođani moraju glasno reći da će se snažno usprotiviti svakom daljem uništavanju i pljačkanju Vojvodine. Prva prilika za to su izbori 3. aprila. Vojvodina se mora vratiti u parlament", ocenjuju u LSV.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.