LSV: Zainteresovani smo za demokratski front

Izvor: Blic, 28.Jan.2014, 17:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Zainteresovani smo za demokratski front

Zamenik predsednika Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš izjavio je danas da je ta stranka zainteresovana da na izbore izadje u širokom demokratskom frontu, ali da zvaničnih razgovora o tome nije bilo.

Kostreš je agenciji Beta rekao da je do sada bilo neformalnih kontakata sa više različitih partija, i da će ukoliko demokratski front ne bude formiran stranka na izbore izaći samostalno.

On je rekao da je LSV zainteresovan za formiranje širokog fronta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u koji bi bile uključene partije gradjanske orijentacije, regionalističke stranke, kao i stranke nacionalnih manjina.

Pročitajte još Tadić na izborima bez DS, vodi široki demokratski pokret

- Ako nas neko pozove u taj front mi smo više nego otvoreni da razgovaramo o tome - rekao je Kostreš.

Prema njegovim rečima, LSV je zainteresovana za formiranje široke koalicije koja bi bila spremna da preuzme primat u evropskoj politici Srbije.

On nije želeo da odgovara na spekulacije medija o tome da će stranka izaći na izbore u koaliciji sa strankom Zajedno za Srbiju Dušana Petrovića i sa navodnom budućom strankom počasnog predsednika Demokratske stranke Borisa Tadića.

Kostreš je rekao da do sada nikakvih zvaničnih razgovora o takvoj vrsti koalicije nije bilo.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.