LSV: Otvaraju se vrata tajkunizaciji agrara

Izvor: RTS, 20.Dec.2015, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Otvaraju se vrata tajkunizaciji agrara

Liga socijaldemokrata Vojvodine nastavlja sa prikupljanjem 100.000 potpisa za referendum kojim će biti zatraženo od republičke Vlade i Skupštine da povuče Predlog izmena i dopuna zakona o poljoprivrednom zemljištu.
"Podržavamo opravdane zahteve svih paora Vojvodine i po ko zna koji put ukazujemo da u ovom predlogu zakona nisu uvažene brojne primedbe stručnjaka i poljoprivrednih udruženja iznete tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << javne rasprave već su usvojena rešenja koja otvaraju vrata tajkunizaciji agrara i gašenju malih i srednjih poljoprivrednih gazdinstava u AP Vojvodini, ali i svim drugim krajevima Srbije", saopštila je Liga socijaldemokrata Vojvodine.
LSV traži zaštitu malih i srednjih poljoprivrednih gazdinstva od nelojalne konkurencije iz inostranstva, ali i od domaćih tajkuna, prilikom kupovine poljoprivrednog zemljišta.
Ta stranka zato još jednom poziva predsednicu parlamenta Maju Gojković, Vladu Srbije i resornu ministarku poljoprivrede Snežanu Bogosavljević-Bošković da povuku Predlog izmena i dopuna zakona o poljoprivrednom zemljištu iz skupštinske procedure i da se pristupi pisanju novog zakona.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Udruženja poljoprivrednika zatražila prijem u Pokrajini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Dec.2015

Udruženja poljoprivrednika, koja protestuju od 24. novembra i traže da se iz skupštinske procedure povuče predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o poljoprivrednom zemljištu, zatražila su danas hitan prijem kod predsednika Skupštine Vojvodine Ištvana Pastora i predsednika Vlade Vojvodine...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.