LSV: Moderne škole umesto raketnih sistema

Izvor: B92, 14.Jan.2018, 12:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Moderne škole umesto raketnih sistema

Novi Sad -- Liga socijaldemokrata Vojvodine ocenila je da nabavka raketnih sistema Srbiji danas nije prioritet.

Osim toga, oni su pozvali predstavnike državnih organa da "valjanije procenjuju" šta je potrebno državi da bi život građana bio kvalitetniji.

Prema mišljenju LSV, izjava načelnika Generalštaba Vojske Srbije Ljubiše Dikovića o potrebi nabavke "raketnog sistema PVO dometa 400 kilometara", primer je "patriotskog" istupanja predstavnika vlasti, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jer prioriteti Srbije treba da budu "obrazovanje, povećanje BDP i slično".

"Ne protivimo se efikasnom sistemu odbrane, ali u godinama kad je naš bruto društveni proizvod jedan od najnižih u Evropi, a Evropske plate na mesečnom nivou su u rangu godišnjih primanja zaposlenih u Srbiji, smatramo da je potrebno mnogo pažljivije određivati prioritetne zadatke", piše u saopštenju.

Dodaje se da je potrebno raditi na poboljšanju uslova rada u obrazovnom sistemu, poboljšanje infrastrukturne mreže, efikasnije privlačenje investicija i otvaranje novih radnih mesta.

"Demografski pokazatelji Srbije su jako loši, a trendovi jasno ukazuju da će se odliv mladih građana zemlje ka zapadu nastaviti, pa čak i pojačati. U takvim uslovima vlasti Srbije ne smeju da se takmiče u naoružavanju, nego moraju ozbiljno da se bave problemima zemlje", dodala je LSV.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.