LSV: Kako je moguće da Obraz još deluje?

Izvor: B92, 12.Jun.2017, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LSV: Kako je moguće da Obraz još deluje?

Novi Sad -- Liga socijaldemokrata Vojvodine upitala kako je moguće da pokret Obraz još nesmetano deluje, iako je Ustavni sud zabranio rad te organizacije pre pet godina.

Ustavni sud je 12. juna 2012. godine zabranio rad pokreta Obraz zbog delovanja usmerenog na kršenje zajamčenih ljudskih i manjinskih prava, i izazivanja nacionalne i verske mržnje.

"Ukazivali smo na to i u više navrata pozivali policiju da iskoristi skupove Obraza i da privede njihove pripadnike. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Međutim, policija to nije činila, a ni tužilaštvo nije reagovalo uprkos činjenici da je na nekim od skupova bilo ispoljavanja mržnje i isticanja neonacističke ikonografije", navodi se u saopštenju koje je potpisala članica Predsedništva LSV Maja Sedlarević.

Dodala je da, umesto toga, policija čak obezbeđuje skupove Obraza, čime se celokupnoj javnosti, a pogotovo pripadnicima drugih zabranjenih organizacija ili organizacija koje bi, takodje, trebalo da budu zabranjene zbog svega što govore i rade, šalje poruka da su jači od države.

MUP Srbije je u zvaničnom izveštaju koji je dostavio Skupštini Vojvodine krajem 2005. godine organizaciju Obraz okarakterisao kao klerofašističku.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

LSV: Kako je moguće da Obraz deluje uprkos zabrani

Izvor: Blic, 12.Jun.2017

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) upitala je danas kako je moguće da pokret Obraz još nesmetano deluje, iako je Ustavni sud Srbije zabranio rad te organizacije pre pet godina...Ustavni sud je 12. juna 2012. godine zabranio rad pokreta Obraz zbog delovanja usmerenog na kršenje zajamčenih ljudskih...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.