Мултимедијални концерт „LP dua“ у Градској концертној дворани

Izvor: GradskeInfo.rs, 07.Apr.2023, 14:28

Мултимедијални концерт „LP dua“ у Градској концертној дворани

Светски познати пијанисти, композитори и иноватори, Соња Лончар и Андрија Павловић, познати у свету музике као“LP duo“ представиће се новосадској публици 21. Априла у 20 часова у Градској концертној дворани. Карте су у продаји на свим продајним местима GIGSTIX-а. Фото: Културни >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << центар Новог Сада Додавањем посебног хардвера, повезују акустични клавир са рачунаром, те успевају да лако манипулишу било којим дигиталним звуком, светлом или видеом, спајајући светове акустичног и дигиталног.
Бришући границе између жанрова, „LP duo“ су један од најаутентичнијих музичких састава, изводећи готово комплетан репертоар за два клавира као и своју ауторску музику. Овај састав наступао је на највећим музичким фестивалима и у концертим дворанама као што су Карнеги хол у Њујорку, Џон Ф. Кенеди центар за сценску уметност у Вашингтону, фестивал Ars Electronica Linc, фестивал Сонар Барселона, Meguro Persimmon Hall Tokio, Music in Pyeong Chang, Јужна Кореја, Concertgebounj Amsterdam, као и на турнејама широм Европе, САД-а и Азије.
Ексклузивни су уметници издавачке куће Universal Music, за које обављују различите снимке међу којима се посебно истичу албуми Duality (2019) i Dead Sea (2022). Неки од снимака са ових албума нашли су се и у избору реномиране издавачке куће Deutsche Grammophon.
Компонују примењену музику за позориште, филм, ТВ. Један од њихових многобројних алтер ега је и пројекат LP Elektro, док је Андрија Павловић активан и под именом Андy Павлов.
Соња и Андрија су коаутори и лидери уметничког и научног пројекта Beyond Quantum Music (2015-), који има за циљ да истражи везу између музике и науке. Последњих година развијају потпуно нов инструмент – Duality хибридни клавир.
Добитници су више од 30 интернационалних награда, а 2008. године проглашени су једним од 8 најбољих клавирских дуа на највећем светском такмичењу Dranoff Miami Tnjo Pianos (Мајами, Флорида).
Соња Лончар је ванредни професор на Факултету музичке уметности у Београду, док је Андрија Павловић доцент на одсеку за Сценски дизајн Факултета техничких наука у Новом Саду.
Mузејскa играоницa „Ја имам таленат!“ у недељу, 9. априла у Музеју Војводине

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мултимедијални концерт „LP dua“ у Градској концертној дворани се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.