LOZNIČANIN KOJI ČINI ČUDA: Srpski maratonac stigao do Belorusije, sve je bliže PUTINU (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Mar.2020, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LOZNIČANIN KOJI ČINI ČUDA: Srpski maratonac stigao do Belorusije, sve je bliže PUTINU (FOTO/VIDEO)

Uprkos pandemiji.

 Loznički maratonac Aleksandar Kikanović neverovatni podvig ostvaruje u još neverovatnijim okolnostima kakve niko nije mogao da sanja.

Dok se svet bori sa korona virusom on trči iz države u državu bez strana od ove pošasti, odlučan da 9. maja bude u Moskvi.

Poljsko-belorusku granicu prešao je juče i još samo ga putevi Belorusije dele od Rusije ka kojoj neumorno hita od 16. februara kada je iz njegove Loznice pošao u borbu sa oko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << 2.300 kilometara. U nogama tako ima još i oko 400 kilometara puteva Poljske, a sada ga čeka duplo veći izazov.

- Ušao sam u Belorusiju i verujem da će da mi treba tri sedmice da istrčim oko 700 kilometara do granice sa Rusijom. Na granici smo imali četiri kontrole, merenja temperature i tek kada su videli da je sve ok ušli smo u zemlju. Nije prijatno trčati dok do mene i mojih pratilaca svakodnevno stižu vesti o epidemiji korona virusom koji je, nažalost, stigao i u našu zemlju. Na vezi smo redovno sa našima u Srbiji i znamo šta se dešava. Sada smo ušli u Belorusiju gde, koliko znam, ima zaraženih, ali oni izgleda žive normalno, čujem da im je počelo i fudbalsko prvenstvo, valjda jedino koje se još igra u Evropi. Pretpostavljam da će mi ova etapa biti lakša nego kroz Poljsku, ali videćemo. Uglavnom, bez obzira šta se zbiva i što je situacija kao u nekom filmu katastrofe, odustajanja nema i nadam se da ću i dalje moći nesmetano da trčim – kaže Kikanović u telefonskom razgovoru.

Posle šestomesečnih priprema kaže da ima i snage i volje. Pokazao je da je jači od mašine pošto im se kamper u Poljskoj kvario, popravljen je i sada je u redu, a Kikanović prema utvrđenom planu prelazi po 40 kilometara dnevno. Njegovi pratioci biciklista Nikola Tomić, koji svakodnevno vozi istu kilometražu koju Kikanović pretrči, i sugrađanin, vozač kampera Zoran Miletić, dobro se drže.

- Nikola ima mnogo drugova iz njegovog Valjeva koji voze kroz Poljsku do Belorusije i dalje, oni su nam pomogli na mnogo načina . U Poljskoj su nas pozdravljali ljudi na ulici, iz kola i kamiona kada bi videli natpis Srbija na mojoj opremi i to baš prija. Pred nama su prostranstva Belorusije i nastavljamo u istom ritmu, trčanje svakoga dana osim četvrtka i nedelje – kaže loznički maratonac.

Do sada je iza sebe ostavio nešto više od 1.000 kilometara i rešen je da ikonu Svetog Đorđa uruči Putinu. Bori se sa kilometrima, promenjivim vremenom, bez straha od korone, u mislima sa zemljacima koji prate njegov put i bodre ga da uspe, za sebe i njih.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.