LOVCI SPASLI PROMRZLU STARICU

Izvor: Kurir, 09.Feb.2012, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LOVCI SPASLI PROMRZLU STARICU

Lovci su Lenku Kolarić pronašli "gotovo polumrtvu", prozeblu, gladnu i žednu, a ona im je rekla da je za prethodna dva dana pojela jedan krompir, a sneg koristila umesto vode

OSEČINA - Lovci udruženja "Milenko Pavlović" iz Osečine spasli su Lenku Kolarić (75) iz podgorskog sela Konjuša na obroncima planine Vlašić, koju niko nije posetio 25 dana.

Lovočuvar Slobodan Milinković je zajedno sa mladim lovcima Nemanjom Savićem >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i Mitrom Milinkovićem, probijajući se kroz smetova visoke preko metar, stigao do male trošne kuće koja nikad nija imala električno osvetljenje.

Kako su lovci rekli, Lenku Kolarić pronašli su "gotovo polumrtvu", prozeblu, gladnu i žednu, a ona im je rekla da je za prethodna dva dana pojela jedan krompir, a sneg koristila umesto vode.

Vatra joj se ugasila nekoliko dana ranije.

"Doneli smo joj paket pomoći Opštinske organizacije Crvenog krsta i ponudili sve što smo imali u našim torbama. Nacepali smo joj drva i naložili vatru", kazao je Milinković.

"Lenku niko nije posetio 25 dana na zavejanom Vlašiću, na nadmorskoj visini oko 400 metara, a najbliža kuća udaljena je gotovo pet kilometara", dodao je Milinković.

Lovci su obećali da će ponovo doći za dan-dva, da donesu hranu i nacepaju drva.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.