LOLA PREDUZETNIŠTVO: Direktor bez prihoda ostavio 60 invalida?

Izvor: Kurir, 06.Avg.2014, 07:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LOLA PREDUZETNIŠTVO: Direktor bez prihoda ostavio 60 invalida?

Uprava firme duguje zarade i doprinose za 119 radnika, od kojih je čak 50 odsto sa invaliditetom

BEOGRAD - Radnici preduzeća „Lola preduzetništvo“ u restrukturiranju, njih 119, optužuju direktora firme Željka Milićevića za nestručno upravljanje, zbog čega od januara plate ne prima čak ni njihovih 60 kolega invalida.

- Zbog bahatosti direktora Milićevića imamo godine neisplaćenih plata, radnog staža, zdravstvenog osiguranja, a u poslednjih >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nekoliko meseci i prevoza. Invalidi su od 1. januara uskraćeni i za deo novca koji im je do tada po zakonu dotirala država. Preduzeće radi svakoga dana sem nedelje u dve smene, a celog proleća je radilo u tri smene, pa gde su onda pare?! - kaže jedan od radnika za Kurir.

S druge strane, direktor „Lole“ Željko Milićević tvrdi da plata nema jer nema novca.

- Nije tačno da radnici rade u tri smene, a u poslednja dva meseca su primili po 15.000 dinara. Što zaradimo, to i podelimo. Od januara od Ministarstva rada nismo dobili refundaciju, pa zato nismo ni isplatili zarade za deo zaposlenih - kaže Milićević i dodaje da je reč o pobuni devet radnika koji su primili pare od konkurentske firme da ne rade.

(S. T.)

Ministarstvo

ISPLAĆENI U MARTU

U Ministarstvu rada tvrde da su u martu ove godine preduzeću „Lola“ isplatili 1.791.903 dinara za 61 osobu sa invaliditetom za zarade za januar.

- Postupamo po zahtevima za subvencije za zaposlene sa invaliditetom podnetim od strane preduzeća - kažu u ministarstvu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.