Izvor: B92, 07.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LOKALNI IZBORI NA KOSOVU ODLOZENI ZA 26. OKTOBAR

Pristina -- Lokalni izbori na Kosovu bice odrzani 26. oktobra, a ne 21.

septembra kako je ranije planirano, izjavio je u utorak u Pristini sef UNMIK Mihael Stajner.

Donatorska konferencija za povratak raseljenih na Kosovo i njihovu reintegraciju, na kojoj ucestvuju predstavnici 23 zemlje, pocela je u utorak u Pristini. Sef UNMIK Mihael Stajner rekao je u uvodnom izlaganju da je povratak raseljenih vec poceo i da se na Kosovo od pocetka 2002.

vratilo 3.500 >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nealbanaca. On je ocenio da znacajniji povratak raseljenih mora poceti u 2003. i 2004. "Cinjenica je da Srbi na Kosovu jos nemaju slobodu kretanja, nemaju pristup svojim domovima, imovini i javnim sluzbama", rekao je Stajner. On je naglasio da vecina anketiranih izbeglica u Srbiji zeli da se vrati svojim kucama. "Obe zajednice, i srpska i albanska, treba da pokazu odgovornost, jer nema multietniccnosti bez integracije i nema integracije bez multietnickog Kosova", rekao je Stajner.

Direktor Centra za informisanje UNMIK Sajmon Hejzlok izjavio je da resenje konacnog statusa Kosova zavisi od povratka raseljenih osoba.

Hejzlok je ocenio da u procesu povratka raseljenih treba da se angazuju i rukovodece strukture Kosova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.