LOCIRAN MIGRANT KOJI IMA MALARIJU: Na sigurnom je, LEKARI BRINU O NJEMU!

Izvor: Telegraf.rs, 02.Avg.2016, 19:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LOCIRAN MIGRANT KOJI IMA MALARIJU: Na sigurnom je, LEKARI BRINU O NJEMU!

Svi migranti koji su se zarazili sa malarijom i bili hospitalizovani u Klinici za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije, izlečeni su, a pod nadzorom lekara je i azilant koji je pobegao iz bolnice nezvanično nam je rečeno u Ministarstvu zdravlja Srbije. 

Kako saznajemo, o migrantu koji je na svoju ruku napustio bolnicu a kog naše zdravstveni vlasti po zakonu nisu mogle protiv volje da zadrže, brine tim lekara u jednom centru za prihvat azilanata u Srbiji. On se samm >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << javio u taj centar.

Telegraf je danas objavio tekst u kom se navodi da je u Beogradu dijagnostikovana malarija kod trojice migranata. Svi oni smešteni su bili u Infektivnoj klinici, međutim, jedan od njih je posle par dana lečenja napustio bolnicu.

(Lj. R.)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Migrant zaražen malarijom, samovoljno napustio lečenje

Izvor: B92, 02.Avg.2016

Beograd -- Migrant zaražen malarijom koji je bio hospitalizovan u Klinici za infektivne i tropske bolesti svojevoljno je napustio lečenje, potvrđeno je Tanjugu...Stručnjaci kažu da on ne predstavlja rizik po okolinu..."Naravno da nije opasnost. Svake godine imamo bolesnike sa malarijom, uglavnom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.