LJUTI NA TAKSISTE, OTIMAJU IM PUTNIKE

Izvor: Kurir, 24.Maj.2010, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LJUTI NA TAKSISTE, OTIMAJU IM PUTNIKE

GORNJI MILANOVAC - Sindikalne organizacije Saobraćajnog preduzeća "Autoprevoz" iz Gornjeg Milanovca najavile su blokadu grada ukoliko se ne spreči, kako navode, nelegalan rad taksista i "otimanje putnika" na autobuskim stanicama.

Kako je rekao predsednik Nezavisnog sindikata Dragan Drinjaković, polasci "Autoprevoza" služe samo kako bi se putnici u određeno vreme okupili na autobuskoj stanici.

"Onda nailazi horda (taksi) vozila koja ih kupi ispred autobusa, a većina nisu >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << registrovani kao taksisti, niti nose bilo kakve oznake", rekao je Drinjaković.

Upozorenje sindikalaca upućeno je lokalnoj samoupravi, inspekcijama i policiji, a u njemu se traži "poštovanje zakona, a ne čuvanje socijalnog mira". Drinjaković je dodao da je rukovodstvo "Autoprevoza" više puta snimalo rad nelegalnih taksista i podnosilo prijave, ali da ništa nije preduzeto.

Zbog toga je "Autoprevoz" najavio ukidanje polovine linija od 20. juna, pa će pojedina sela ostati bez autobuskog saobraćaja.

"Pred taksistima se svi povlače, ali mi nećemo jer zagarantovano pravo na rad mora, pod istim uslovima, da važi za sve", rekao je Drinjaković.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.