LJILJANA RESINOVIĆ PRONAĐENA MRTVA! Našli je sa glavom u torbi i kanapom oko vrata, brat izneo zastrašujuće tvrdnje (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Dec.2023, 20:38

LJILJANA RESINOVIĆ PRONAĐENA MRTVA! Našli je sa glavom u torbi i kanapom oko vrata, brat izneo zastrašujuće tvrdnje (FOTO)

Čeka se ekshumacija

Ljiljana Resinović iz Trsta nestala je 14. decembra 2021. godine, a njeno beživotno telo pronađeno je 5. januara ove godine u parku San Đovani u Trstu.

Dve godine nakon smrti Ljiljane Resinović porodica i dalje tvrdi da žena nije počinila samoubistvo, već da je umrla pod sumnjivim okolnostima. Žena je u januaru pronađena umotana u dve biorazgradive kese vezane oko vrata labavim kanapom, a glava joj je bila u torbi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
- Danas se navršava dve godine i praktično služim doživotnu kaznu zatvora - rekao je Sergej Resinović, Ljiljanin brat, koji je očajan jer ne može da objasni okolnosti pod kojim je umrla njegova sestra.

Prve informacije koje je porodica dobila nakon što je njeno telo pronađeno jeste da je reč o samoubistvu. Tada je to potvrdio i tužilac Antonio de Nikola koji je u svom izveštaju napisao da je umrla od sporog gušenja kada je sebi oko vrata vezala torbu.

Međutim, istražni sudija je odbio zahtev za razrešenje koji je uputio tužilac i zahtevao dalju istragu. Ljiljanino telo biće ekshumirano, a obdukciju će obaviti profesorka Kristina Kanteo, koju je odredilo tužilaštvo u Trstu.

- I dalje sam siguran da to nije bilo samoubistvo. Ljiljana je imala modrice na licu, ali je prema rečima istražitelja udarila licem o drveće u šumi. Ne znam šta da mislim - rekao je brat Sergej.

Osumnjičeni za Ljiljanin nestanak i ubistvo, po rečima brata Sergeja, je Sebastijan Visintino, njen muž. On to nije eksplicitno naveo, ali ga se dotakao u jednoj izjavi.

- Recite mi, gde je muž, koji traži istinu i hoće da zna šta se desilo sa Ljiljanom. On ide u saunu, kupa se u vodi temperature od 6 stepeni - rekao je Sergej.

Kako je istakao, kada je pozvao njenog muža Sebastijana da je potraže, da vide gde je nestala, naišao je na zid pod izgovorom da "treba da sačekamo".

- Ne znam da li je on odgovoran, ali sigurno zna šta se desilo. Nakon njenog nestanka pozvao me je da se vidimo i rekao da ne može bez nje i njene penzije - dodao je brat. Kako Fanpage navodi, Sebastijan Visintin nikada nije bio pod istragom i osumnjičen za ubistvo Ljiljane.

Sergej je napomenuo da je ubeđen da Ljiljana nikada ne bi ovako izvršila samoubistvo, već, da je to htela, obavila bi to kod kuće, popila bi pilule i umrla.

- Našli su je, netaknutu, u onoj šumi, to mi je čudno: tamo je puno drveća, bar bi pocepala jaknu. Umesto toga, imala je čiste cipele, jednu da, a drugu ne: ali kako je završila ovako, skačući na jednoj nozi? To nije moguće - objasnio je.

Na godišnjicu njene smrti porodica je izašla na groblje i svi su joj odali počast kako dolikuje, a ostala je nada da će ekshumacija koja ih očekuje u narednom periodu doneti pravu istinu.

Izvor: Telegraf.rs

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.