LITVANCI KAO POMERANSKI ŠPIC KOJI ŽELI DA SE BORI SA ROTVAJLEROM Obaveštajac upozorio da Evropa neće braniti Viljnus od Rusije

Izvor: SrbijaDanas.com, 04.Jul.2022, 09:06

"LITVANCI KAO POMERANSKI ŠPIC KOJI ŽELI DA SE BORI SA ROTVAJLEROM" Obaveštajac upozorio da Evropa neće braniti Viljnus od Rusije

Inicijativa litvanskih vlasti da organizuju blokadu Kalinjingrada mogla bi da dovede do izuzetno ozbiljnih posledica, smatra veteran američke obaveštajne službe Skot Riter.

Ekspert je ranije upozorio da evropske zemlje neće braniti Baltik u slučaju punopravnog sukoba, jer bi to moglo da izazove nuklearni rat.

- Kalinjingrad nije igračka! Kalinjingrad je prava Rusija - rekao je Riter.

Prema njegovim rečima, Kremlj može odlučiti da silom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ukine blokadu i tada baltičke države neće biti srećne, pošto će snage biti potpuno neravnopravne.

- Litvanci su kao mali pomeranski špic koji želi da se bori sa rotvajlerom - naveo je analitičar poređenje.

Komande Severnoatlantske alijanse već su prinuđene da priznaju da NATO nema dovoljno snaga za rat sa Rusijom. Riter je siguran da vojni blok ima dovoljno municije samo za deset dana, a "onda će vas Rusi jednostavno zajahati".

BONUS VIDEO: Stravične scene: Iscureo gas u Jordanu - povređeno više od 100 osoba

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.