LITIJE PONOVO U CRNOJ GORI! Mandić poručio svim vernicima: Večeras smo u Nikšiću

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2020, 17:22

LITIJE PONOVO U CRNOJ GORI! Mandić poručio svim vernicima: Večeras smo u Nikšiću

Andrija Mandić je pozvao sve vernike da se večeras okupe u Nikšiću.

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić još jednom je iz Skupštine danas pozvao građane da prisustvuju litiji u Nikšiću. On je poručio da je Cetinje našeg vremena grad Nikšić.

- Cetinje našeg vremena je Nikšić. Večeras je litija u Nikšiću, obilježavana godinama, i siguran sam da će oni koji su danas Cetinje našeg vremena večeras u 18 sati znati da odaju >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << počast i iskažu poštovanje prema zaštitniku grada Nikšića, a to su građani Nikšića, kojima će se pridružiti poslanici DF-a. Bićemo večeras u Nikšiću i pozivam sve one dobre ljude koji poštuju Sv. Vasilija Ostroškog, koji znaju šta je naše utemeljenje i koji znaju šta je put kojim treba da idemo da taj današnji Nikšić, koji je daleko nadvisio današnje Cetinje, odgovori onome što su bili preci današnjih Cetinjana - rekao je on.

Lider Nove je kazao da mu i u sopstvenom klubu, kako je naveo, kažu da je preoštar prema Cetinju.

- Nisam ja preoštar prema Cetinju, žao mi je jedino što preci današnjih Cetinjana, onih pet brata, pet Martinovića i Vuk Borilović i svi oni o kojima pjeva svjetorodna dinastija Petrovića, ne mogu da ustanu i malo porazgovaraju sa vlastitim potomcima. Mislim da bi bio interesantan dijalog sa kojim bi se mogli suočiti današnji potomci kada bi ih pogledali njihovi veliki i slavni preci - kazao je on.

Na kraju je imao i poruku za Nikšićane:

- Verujemo u vas, Nikšićani. Vjerujemo da ćete večeras dati odgovor kakav očekuje čitava Crna Gora - poručio je Mandić.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.