LISTE ČEKANJA ZA KLIME U ČAČKU

Izvor: Kurir, 20.Jun.2010, 08:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LISTE ČEKANJA ZA KLIME U ČAČKU

Temperature iznad 30 stepeni izazvale nestašicu uređaja za rashlađivanje u više od 15 prodavnica koje ih nabavljaju

ČAČAK - U prodavnicama tehnike se na klima-uređaje čeka u redu i na spisku.

Dnevne temperature, koje u poslednjih desetak dana prelaze trideset stepeni, izazvale su pravu jagmu za klima-uređajima. U Čačku je za prodaju ovih uređaja registrovano petnaestak prodavnica i skoro u svakoj se prave liste čekanja zainteresovanih za kupovinu ovog aparata. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << U jednoj od prodavnica tehničke robe u centru Čačka kažu da klima-uređaje naručuju od dobavljača gotovo svakodnevno, ali nikad ne dobiju tražene količine.

- Za danas smo naručili petnaest, a dobili smo samo četiri klime. Većinu potrošača sa liste čekanja morali smo da razočaramo i zamolimo ih da sačekaju novu isporuku. Neki dnevni prosek je dvadesetak naručenih uređaja, ali mi dobijemo samo pet-šest. Kupci dođu, naruče, ali mi nikome ne možemo da garantujemo da li će i kada stići - rekao nam je prodavac.

Cene klima-uređaja iznose od 17.000 do 45.000 dinara, a bolje se prodaju jeftinije. Trgovci ističu da zbog velike potražnje nema mnogo biranja.

- Udarni talas kupovine klima-uređaja počeo je 1. juna i da imamo dovoljan broj svakog dana, prodali bi ih po stotinak - ističu u prodavnicama tehničke robe.

Ugradnja klima-uređaja košta od 50 do 70 evra, a mnogi su spremni da daju i više samo da se što pre rashlade.



(O. D.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.