Izvor: B92, 07.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LIST "DANAS" DOBITNIK NAGRADE "PIONIR SLOBODNIH MEDIJA"

Beograd -- Dnevni list "Danas" dobitnik je nagrade "Pionir slobodnih medija" za 2002, koju dodeljuje Medjunarodni institut za stampu.

Nagrada, priznanje za borbu za slobodu medija, bice urucena predstavnicima lista "Danas" u nedelju, 12. maja. U obrazlozenju odluke, Medjunarodni institut za stampu navodi da je beogradski dnevnik "odoleo svim pretnjama, administrativnim pritiscima, ostrim kaznama i cenzuri tokom rata koji je Slobodan Milosevic vodio protiv nezavisnih medija". >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Glavni i odgovorni urednik lista "Danas" Grujica Spasovic kaze za B92 da je ova nagrada dokaz i da se u postoktobarskoj Srbiji mediji i dalje suocavaju s velikim problemima. "Bitka za demokratiju u ovom drustvu i za slobodu medija nije zavrsena jer i nova vlast nema pravi i dobar odnos prema medijima. Posle promena smo izgubili psihicki pritisak koji smo imali, niko nece doci da nas zatvara, a nova vlast nije shvatila da mediji zasluzuju mnogo vise paznje i da su jedan od stubova demokratije", kaze Spasovic.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.