LIPICANERI SE OPET RAZBOLELI

Izvor: Kurir, 21.Jul.2011, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LIPICANERI SE OPET RAZBOLELI

LIPICA - U ergeli Lipica u Sloveniji iz zasad nepoznatog razloga uginula su dva konja, a još tri su se razbolela, prenosi agencija STA.

Rukovodstvo ergele obavestilo je o tome policiju, nadležne sluzbe inspekcije i Veterinarsku upravu Slovenije. Osoblje ergele tvrdi da je svih 350 konja iz ergele hranjeno istom hranom i da ostali konji ne pokazuju znake bolesti.

Pošto se sumnja na ljudsku umešanost u ovu nesreću, celo područje je stavljeno pod fizički i video-nadzor. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << Ovo nije prvi slučaj obolevanja konja u ergeli Lipica. U martu ove godine obolelo je 12 konja, a četiri su uginula.

Ergela u Lipici po kojoj je dobila ime i rasa lipicanera jedna je od turističkih atrakcija Slovenije.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.