Izvor: B92, 26.Nov.2000, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LILIC: PODICI OPTUZNICU PROTIV MILOSEVICA

Predsednik Srpske socijademokratske partije Zoran Lilic izjavio je u nedelju da bi trebalo podici optuznicu protiv predsednika Socijalisticke partije Srbije Slobodana Milosevica "zbog teskih reci izgovorenih na jucerasnjem Kongresu SPS". "Mislim da, ukoliko ima argumenata za takav jedan cin, to treba i da se uradi u svakom slucaju", rekao je Lilic u izjavi FoNetu.

Predsednik Srspke socijaldemokratske partije Zoran Lilic izjavio je da su "profiteri ostali na celu Socijalisticke >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << partije Srbije i izrazio zaljenje sto se posle Kongresa nista u njoj nije promenilo u pravcu reformi. "Ja sam i pre Kongresa rekao sta ce se dogoditi i to se obistinilo. Oni koji je trebalo da odgovaraju za svu stetu koju su ucinili, napravili su jos jedan potez da uniste sve casne ljude u toj stranci. Uz casne izuzetke, u rukovodstvu SPS ponovo su, nazalost, profiteri", rekao je Lilic agenciji Beta. "Milosevic je, nazalost, uputio niz nekorektnih primedbi svim casnim ljudima koji su napustili SPS, a koji su trazili da se preispita odgovornost za stanje u stranci i zemlji", rekao je Lilic. "Taj recnik je katastrofalan i ne lici na Milosevica, bar ne onog kakvog ga ja poznajem. Taj covek je nekada imao nedvosmislenu podrsku clanstva i gradjana, ali ono nije bio njegov recnik, vec iza toga ocigledno stoji neko drugi, mozda neki drugi Milosevic", ocenio je Lilic. Upitan kakvu buducnost predvidja bivsoj partiji, Lilic je odgovorio "veoma losu".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.