LIKVIDIRAN TALIBANSKI GUVERNER IZ SENKE: Avganistanske snage udarile nikad jače, zadali im ozbiljan udarac

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jul.2021, 15:44

LIKVIDIRAN TALIBANSKI GUVERNER "IZ SENKE": Avganistanske snage udarile nikad jače, zadali im ozbiljan udarac

Vlasti zemlje uvele su noćni policijski čas u 31 od 34 provincije kako bi se sprečilo kretanje talibana

Avganistanska vojska likvidirala je talibanskog guvernera "iz senke" u oslobođenom području Karuh na zapadu zemlje, saopštilo je Ministarstvo odbrane Avganistana. Mediji javljaju da su vlasti uvele policijski čas u 31 provinciji.

- Likvidirano je 20 talibana, uključujući Mulu Halima, talibanskog guvernera iz senke u oblasti Karuh, kao i dva komandanta. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Ranjeno je još 50 ljudi - navodi se u saopštenju Ministarstva na Tviteru.

Kako javlja televizija "Tolo njuz", pozivajući se na MUP Avganistana, vlasti te zemlje uvele su noćni policijski čas u 31 od 34 provincije kako bi se sprečilo kretanje talibana.

Ističe se da zabrana kretanja traje od 22.00 do 4.00. časova, a ograničenje se ne odnosi samo na tri provincije - Kabul, Pandžšer i Nangarhar.

Ranije je predstavnik avganistanskog Ministarstva odbrane Favad Aman saopštio da su vladine snage oslobodile područje Karuh u provinciji Herat na zapadu zemlje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.