LIKVIDIRAN GUVERNER SEVERNOG BAGDADA: Izvedena MUNJEVITA akcija iračke vojske i šiitskih milicija!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Jun.2023, 07:25

LIKVIDIRAN GUVERNER SEVERNOG BAGDADA: Izvedena MUNJEVITA akcija iračke vojske i šiitskih milicija!

Združena akcija je izvedena bez učešća Amerikanaca

ISIS-ov takozvani guverner severnog Bagdada ubijen je zajedno sa još trojicom terorista u zajedničkoj operaciji iračke vojske i Jedinica narodne mobilizacije (PMU), saopštila je komanda za operacije glavnog grada Iraka.

Operacija se odvijala u okrugu Tarmija, koji se nalazi 50-ak kilometara severno od Bagadada. ISIS održava aktivno prisustvo u Tarmiji. Iz okruga, ćelije terorističke >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << grupe redovno vrše napade unutar glavnog grada.

U izjavi, komandant operacija u Bagdadu, general-pukovnik Ahmed Salim, identifikovao je ubijenog guvernera ISIS-a kao Adnana al-Lahibija.

- U specijalnoj operaciji zasnovanoj na tačnim obaveštajnim podacima, snage iz 23. pešadijske brigade, 6. divizije i puka Tarmija PMU uspele su da napadnu terorističke bande ISIS-a i ubiju četvoricu terorista, uključujući i takozvanog guvernera severnog Bagdada, u Tarmiji, okrugu, severno od glavnog grada - navodi se u saopštenju.

Snage iračke vlade pojačale su operacije protiv ćelija ISIS-a poslednjih meseci i uspele da nanesu velike gubitke grupi.

Prošle nedelje, irački ratni avioni uništili su pet skrovišta ISIS-a, četiri u blizini jezera Hamrin u istočnoj provinciji Dijala i jedno u Vadi al Čaju u severnoj provinciji Kirkuk. U vazdušnim napadima, koji su izvedeni na osnovu informacija koje su dale lokalne obaveštajne agencije, ubijeno je najmanje 15 terorista.

Nedavne operacije potvrdile su da su iračke vladine snage više nego sposobne da se nose sa pretnjom ISIS-a bez ikakve podrške koalicije predvođene Sjedinjenim Državama.

Vesti iz Sirije, Iraka, Jemena i Libije čitajte OVDE.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.