LIDIJA OČAJNA I BESNA Brat joj je bio u bolnici, a onda je saznala užasne vesti: Ostavio je ZASTRAŠUJUĆU POSLEDNJU PORUKU pre nego što se ubio

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Apr.2023, 07:44

LIDIJA OČAJNA I BESNA Brat joj je bio u bolnici, a onda je saznala užasne vesti: Ostavio je ZASTRAŠUJUĆU POSLEDNJU PORUKU pre nego što se ubio

Marfi je nedeljama bio pacijent bolnice u Kogari, sa samoubilačkim mislima nakon višemesečne ekstremne nesanice

Na otpusnoj listi odeljenja za mentalno zdravlje u Sidneju bile su ispisane poslednje reči Džejsona Marfija, čije je telo pronađeno na plaži Nort Kronula u 6.30 ujutro 23. marta, nakon što je pušten iz bolnice tokom noći.

- Uradio sam to, oduzeo sam sebi život, molim vas da pozovete vlasti - napisao je Marfi na otpusnoj listi pronađenoj >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sa njegovim telom.

Njegova sestra Lidija rekla je da je saznala za njegovo otpuštanje iz bolnice Sent Džordž u Kogari kad je policija pokucala na njena vrata u sredu ujutro i rekla joj da je nađeno Marfijevo telo. Ona sada traži odgovor na pitanje zašto je njenom bratu bilo dozvoljeno da sam napusti bolnicu, a da članovi porodice nisu kontaktirani.

, prenosi News.com.au. Njegova sestra tvrdi da nije bila svesna da su ga otpustili i ističe da bi došla po njega. Umesto toga, on je sam napustio bolnicu kobne noći. Ona je ispričala da se Marfi nedavno vratio u Sidnej nakon života u Brizbejnu i da je počeo da se bavi marketingom. Ali, posao je bio naporan zbog čega je njen brat imao problema sa spavanjem.

- Ja sam u stanju da putujem, a ako nisam poslala bih nekog da ga pokupi. On prosto ne bi otišao tamo (van bolnice) sam – rekla je Lidija.

Ministarstvo zdravlja Novog Južnog Velsa izrazilo je saučešće Marfijevoj porodici i obećalo da će ih držati u toku sa naknadnom istragom. Lidija je nakon smrti brata pokrenula peticiju za promenu procedure otpuštanja pacijenata sa mentalnim problemima koju je za manje od nedelje potpisalo skoro 14.000 ljudi.

- Dobrobit mog brata je bila zanemarena i došlo je do velikog propusta u njegovoj nezi - istakla je ona u peticiji.

Ona je nakon sastanka sa bolničkim osobljem za News.com.au iznela neko razumevanje njihove situacije, s obzirom da nisu u obavezi da kontaktiraju rođake pacijenata.

- Džejson se nekako provukao te noći – rekla je ona.

Sahrana Džejsona Marfija održaće se sledeće nedelje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.