LIČNO SAM PODSTAKAO IZRAEL DA IZBEGAVA CIVILNE ŽRTVE Ostin pozvao na poštovanje međunarodnog prava pa uporedio Hamas sa Islamskom državom

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Dec.2023, 00:01

"LIČNO SAM PODSTAKAO IZRAEL DA IZBEGAVA CIVILNE ŽRTVE" Ostin pozvao na poštovanje međunarodnog prava pa uporedio Hamas sa Islamskom državom

Ostin je uporedio sukob Izraela i Hamasa sa vojnom kampanjom koju su SAD vodile protiv Islamske države

Američki ministar odbrane Lojd Ostin izjavio je danas, komentarišući borbe između Izraela i palestinske militantne grupe Hamas da je u ''ratu u urbanim uslovima moguće pobediti samo ako štitite civile''.

Govoreći na Reganovom nacionalnom forumu u Kaliforniji, , koja je, kako je naveo, bila duboko usađena u urbana područja, prenosi Haarec.

- >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Međunarodna koalicija protiv Islamske države naporno je radila na zaštiti civila i stvaranju humanitarnih koridora, čak i otkom teških borbi. Ako civile oterate u zagrljaj neprijatelju, taktičku pobedu zamenili ste strašnim porazom - rekao je on.

On je naveo da je ''lično podstakao izraelske lidere da izbegavaju civilne žrtve'', kako u Pojasu Gaze, tako i na okupiranoj Zapadnoj obali, kao i da ''dramatično prošire pristup humanitarnoj pomoći''.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Ministar odbrane SAD: Izrael mora zaštiti civile da bi pobedio u Gazi

Izvor: Danas, 03.Dec.2023

Ministar odbrane SAD Lojd Ostin pozvao je Izrael da zaštiti civile dok se bori protiv Hamasa u Gazi, ocenivši da je to neophodno za pobedu u "urbanom sukobu" protiv te palestinske ekstremističke organizacije.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.