LICE ZLA Da postoji i 1.000 godina robije, ni to ne bi bilo dovoljno za sve što je uradio

Izvor: Blic, 21.Nov.2017, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LICE ZLA "Da postoji i 1.000 godina robije, ni to ne bi bilo dovoljno za sve što je uradio"

Optužnica protiv Marka Nikolića (42), monstruma koji je u julu ove godine ubio sina Mihaila (4) i suprugu Maju Đorđević (38), trebalo bi da bude podignuta do kraja meseca, saznaje "Blic".

Prikupljanje dokaza protiv Nikolića okončano je nakon četiri meseca rada na predmetu i sada je pitanje dana kada će beogradsko Više tužilaštvo podići optužnicu protiv ubice, nezvanično saznaje "Blic" od izvora upućenih u istragu ovog ubistva.

- Istraga za teško ubistvo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << privodi se kraju nakon što su Tužilaštvu dostavljena sva potrebna veštačenja, uključujući i ona o psihološkom stanju Nikolića. Prikupljeni su i materijalni dokazi, Tužilaštvo je uzelo iskaze i od svedoka i oštećenih radnika Centra za socijalni rad Rakovica koji su teško povređeni dok su pokušavali da savladaju ubicu. Optužnica bi trebalo da bude podignuta do kraja novembra - kaže naš izvor.

Podsećamo, Nikolić je kobnog dana trebalo da sina Mihaila, nad kojim je imao deljeno starateljstvo sa suprugom Majom, vrati majci u Centru za socijalni rad.

Umesto toga, u popodnevnim satima, dečaka je najpre gušio na Banjičkom groblju i dete je već tada bilo jedva živo. Nakon toga, odvezao se u Centar, gde je sina bacio pred Maju, koju je potom krvnički izbo nožem.

Nesrećna žena preminula je na licu mesta, a dete je izdahnulo od povreda.

Branislava Katanić, sestra ubijene Maje Đorđević, kaže za "Blic" da očekuje najmanje 40 godina zatvora za monstruma.

- Svaka kazna na koju bi on bio osuđen mi je malo. Da postoji i hiljadu godina zatvora, ni to ne bi bilo dovoljno za sve što je uradio. On je golim rukama ubio svoje dete, svoju krv. Ubio je i majku svog deteta. On mora da ispašta za svoje postupke - priča Branislava. Teškim glasom ona dodaje da joj je Nikolić uništio život.

- Zbog toga što je učinio ja nemam mira, nemam snove. On je ubio moju krv, moju sestru, mog sestrića. Želim mu sve najgore, a i to mi je malo - kaže ona.

Kako je "Blic" ranije pisao, Nikolić se na saslušanju po savetu svojih advokata branio ćutanjem, dok su se radnici Centra, nakon što su postupajućem tužiocu ispričali horor kroz koji su prošli tog 12. jula, pridružili krivičnom gonjenju monstruma.

Monstrum je prethodno nekoliko puta osuđivan, a suđenje za nasilje nad pokojnom Majom pred Drugim osnovnim sudom trebalo je da počne u danima neposredno nakon tragedije.

"Blic" je u danima nakon tragedije dugo i temeljno pisao i o potencijalnim propustima rakovičkog Centra za socijalni rad, koji je godinama imao uvid u nasilničko ponašanje Nikolića u porodici, ali mu ipak nije odredio sve mere kontrolisanog viđanja sina, iako su to zahtevali i Majini advokati. Ovi potencijalni propusti našli su se i na radaru inspekcije Ministarstva za socijalni rad i Drugog osnovnog tužilaštva. Rezultati tih istraga zasada nisu poznati.

Podržavam akciju "Blica" i Fondacije "Tijana Jurić"

Branislava Katanić kaže da podržava akciju Fondacije "Tijana Jurić" i "Blica" da se za ubice dece uvede doživotna zatvorska kazna.

- Ta akcija koju ste pokrenuli mi se dopada, jer ako bi se ta izmena zakona usvojila, monstrum koji je ubio moju sestru i sestrića ne bi izašao iz zatvora dok je živ. Mada mi je i to malo za bol i gubitak koji sam pretrpela - naglašava Branislava.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.