Мађарска: Орбан осуђује офанзиву LGBTQ и федерализам ЕУ

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Jul.2023, 16:12

Мађарска: Орбан осуђује офанзиву LGBTQ и федерализам ЕУ

Мађарски премијер Виктор Орбан обновио је данас напад на Европску унију због спровођења, како је рекао, „офанзиве ЛГБТQ људи“, рекавши да ће његова влада заштитити хришћанске корене земље. Фото: ТанјугAP Photo/Geert Vanden Wijngaert У говору на летњем универзитету „Балвањош“, у месту Баиле >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Тушнад, у Румунији, Орбан је, такође, рекао да се нада да ће избори за Европски парламент који се одржавају следеће године, ојачати владе унутар европског блока које одбацују „федерализам“ који представљају Немачка и Француска, пренео је Ројтерс.
Орбан, који је на власти од 2010. године, 2021. је усвојио закон о забрани коришћење материјала за који се сматра да промовише хомосексуалност и промене пола у школама, наводећи потребу да се деца заштите од „LGBTQ пропаганде“ и тиме изазвао негодовање ЕУ. Он се, такође, сукобио са Бриселом око других питања, укључујући владавину права и реформу мађарских медија и правосуђа.
ЕУ је „или империја, или (појединачне) нације… Ми не треба да гајимо илузије: федералисти покушавају да нас истисну“, рекао је Орбан. „Они су отворено желели промену власти (2022. године) у Мађарској“, истакао је Орбан и додао да то сада важи и за Пољску.
Он је казао да је равнотежа између федералиста и нација које не желе да уступе већа овлашћења Бриселу поремећена када је Британија изашла из блока, а сада се само Варшава и Будимпешта држе свог (антифедералистичког) става.
Crveni meteoalarm za Istru i Kvarner, narandžasti za većinu Hrvatske, očekuje se oluja

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мађарска: Орбан осуђује офанзиву LGBTQ и федерализам ЕУ се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.