LG predstavio unapređenu Smart tastaturu

Izvor: B92, 11.Jul.2014, 14:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LG predstavio unapređenu Smart tastaturu

Kompanija LG je nakon prošlomesečnog lansiranja mobilnog telefona LG G3, upravo predstavila i unapređenu Smart tastaturu za mobilne telefone.

“Značaj nove Smart tastature je u tome što znatno poboljšava osnovne performanse, koje svi vlasnici smart telefona koriste, a to je kucanje SMS i e-mail poruka i ", izjavio je dr Jong-seok Park, predsednik i šef odeljenja za mobilnu telefoniju u okviru kompanije LG Electronics. “Prilikom rada na kreiranju LG G3 modela, pokušali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smo da saznamo od potrošača što više o načinu korišćenja smart telefona u komunikacijima i kao rezultat kontinuiranog napora kompanije LG da obezbedi poboljšano korisničko iskustvo nastala je ova inovacija.”

Ova tastatura predviđa reči i omogućava korisnicima personalizaciju i podešavanjem njene visine. Korisnicima LG G3 smart telefona, sada su na raspolaganju funkcije kao što su:

Emoji Suggestion preporučuje u vidu simbola najprikladniju emociju, kao odgovarajuću zamenu za određenu reč, dajući korisnicima više načina da se izraze. Na primer, kucanje reči "ljubav" u Smart tastaturi, rezultiraće prikazom srca.

Application-based Text Tone Suggestion pamti najčešće upotrebljivane reči od strane korisnika i predlaže ih u zavisnosti od primene. Na primer, ukoliko korisnik često počinje mejlove sa "Poštovani," onda je to reč koja će verovatno biti preporučena sledeći put kada bude kucao mail. Ako vlasnik najčešće počinje tekstualnu poruka sa "Zdravo", onda je to ono što će biti preporučeno sledeći put kada korisnik krene da piše SMS.

Prioriteti predloženih reči zavise od toga koliko često se one koriste na svakom konkretnoj aplikaciji.

Next Word Suggestion koristeći kontekstualne analize izučava stil korisnikovog pisanja, da bi nakon nekog vremena mogao da sugeriše koja bi bila sledeća reč ili simbol u rečenici, čineći iskustvo kucanja bržim i mnogo jednostavnijim.

Billingual Word Suggestion automatski detektuje i menja u željeni jezik konverzacije, bez potrebe korisnika da ga ručno menja. Smart tastatura je dovoljno inteligentna da predvidi kojim jezikom vlasnik pokušava da komunicira.

Real-Time Path Inputh omogućava korisnicima da unesu tekst tako što prati prst u jednom neprekidnom pokretu preko tastature, pazeći da Smart tastatura prikaže preporučene reči u trenuku kada se krene sa pisanjem. Dok su prethodni uređaji omogućavali prikaz preporučene reči tek nakon što je kucanje završeno, LG Smart tastatura prikazuje predloge u samom početku kucanja.

Ažurirana verzija LG Smart tastature će se pojaviti ovog meseca, a vlasnici LG G3 telefona bi trebalo da provere sa lokalnim operaterima o tačnom terminu njene dostupnosti.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

LG predstavio unapređenu Smart tastaturu

Izvor: B92, 11.Jul.2014

Kompanija LG je nakon prošlomesečnog lansiranja mobilnog telefona LG G3, upravo predstavila i unapređenu Smart tastaturu za mobilne telefone...“Značaj nove Smart tastature je u tome što znatno poboljšava osnovne performanse, koje svi vlasnici smart telefona koriste, a to je kucanje SMS i e-mail...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.