LG Prada na Blicovom testu: Telefon sa modnih pisti

Izvor: Blic, 09.Apr.2012, 18:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"LG Prada" na "Blicovom" testu: Telefon sa modnih pisti

Nastavak saradnje između LG-a i “Prade” iznedrio je treću generaciju ovog modnog telefona.

Povezanost dve kompanije traje još od 2007. godine, kada je predstavljena prva "LG prada”. Oni su pre dve godine lansirali telefon "LG KF 900 prada”, a sada je pred nama "LG prada 3.0”.

Logično je da jedna modna kompanija više brine o tome kako će uređaj s njihovim imenom izgledati, ali to ne znači da je hardver apsolutno zanemaren. Ipak, kada smo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << telefon prikazali ženskom delu redakcije, one su bile oduševljenje više tim da uređaj ima oznaku "Prade” nego izgledom. Telefon deluje previše krupno, a plastika sa zadnje strane previše jeftino, tako da prilikom korišćenja ne postoji neki naročiti osećaj ekskluziviteta.

Ono što je nas oduševilo jeste izgled tastera za jačinu zvuka (sa leve strane) i pogotovo tasteri i ulazi sa gornje strane. Lepo su dizajnira i veoma praktični, a mikro USB ima zanimljiv poklopac, dok se pored tastera za uključivanje nalazi i jedan za pokretanje prednje kamere.

To je očigledno napravljeno kao brza i jednostavna zamena za ogledalce. Kad smo već kod kamera, treba napomenuti da ona sa zadnje strane ima osam megapiksela i pravi odlične fotografije sa puno detalja i jasnim bojama.

Ekran je standardni 4,3 inča sa odličnim osvetljenjem, ali rezolucija od 800x480 piksela već postaje zastarela, i to će mnogima zasmetati. Radi na 2.3.7 verziji Androida i očekuje se da uskoro dobije nadogradnju na 4.0, ali ono na šta smo morali da se navikavamo jeste interfejs. Naime, on je ceo odrađen crnim i belim bojama, što može da bude zamorno za oči.

Na kraju, ovaj telefon je svakako više modni detalj, uprkos solidnom hardveru, stoga će ga pre kupiti ljubitelji ovog brenda, nego prosečni korisnik.

Povezane vesti: LG Elektroniks i Prada nastavljaju saradnju

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.