LETUJETE U CRNOJ GORI? Budite pažljivi - ukoliko ovde šetate u kupaćem kostimu platićete kaznu skuplje nego u Dubrovniku

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Maj.2023, 11:58

LETUJETE U CRNOJ GORI? Budite pažljivi - ukoliko ovde šetate u kupaćem kostimu platićete kaznu skuplje nego u Dubrovniku

Usvajanjem ove Odluke u loklanom parlamentu, Budva se pridružila Splitu i Dubrovniku, koji su uveli kazne za golišave turiste.

Turisti i meštani Budve koji se budu kretali ulicama, u zoni starog grada u kupaćem kostimu, ili bez dela odeće biće kažnjeni novčanim kaznama od 200 evra. To je definisano Odlukom o komunalnom redu, koja je usvojena na sednici Skupštine opštine Budva, a objavljena u Službenom listu krajem aprila.

Prema Odluci o komunalnom redu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << u kupaćem kostimu se može boraviti u kupališnoj zoni.

Novčane kazne rigoroznije su u odnosu na sankcije koje su bile predviđene prethodnom odlukom, piše Primorski portal.

- Za poštovanje ove odredbe nadležna je Komunalna inspekcija i policija Opštine Budva - pojasnio je načelnik Miloš Tajić.

Grad Dubrovnik od avgusta 2020. ima sličnu odluku o komunalnom redu. Golišavi turisti za šetnju Stradunom i drugim delovima Dubrovnika komunalnim inspektorima će platiti kazne od 130 evra.

Početkom ove godine u Splitu je na snagu stupila nova odluka o komunalnom redu, u kojoj su za prekršioce propisane veće kazne od 150 evra.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NEMA VIŠE ŠETKANJA U KUPAĆEM PO BUDVI Golišavi turisti će morati da plate RIGOROZNU KAZNU

Izvor: Blic, 08.Maj.2023

Kazna za šetnju Budvom u kupaćem kostimu je 200 evra i to važi za turiste i meštane, odlučila je budvanska Skupšitna opštine, a odluka je objavljena u Službenom listu.

Nastavak na Blic...

Budva uvodi kazne za golišave turiste, 200 € za šetnju u kupaćem kostimu

Izvor: Luftika.rs, 09.Maj.2023, 11:14

Kazna za šetnju Budvom u kupaćem kostimu je 200 evra i to važi za turiste i meštane, odlučila je budvanska Skupšitna opštine, a odluka je objavljena u Službenom listu.. Prema Odluci o komunalnom redu u kupaćem kostimu se može boraviti samo u kupališnoj zoni.. Novčane kazne rigoroznije su...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.