LEPA VEST!!! Nađa ide na operaciju 28. jula!

Izvor: Prva.rs, 25.Jun.2014, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LEPA VEST!!! Nađa ide na operaciju 28. jula!

Znate ko je Nađa. Ona slatka hrabra devojčica koja je obolela od teške bolesti matičnih ćelija u devetoj godini. Ona devojčica koja je čitavu Srbiju ujedinila u akciji prikupljanja pomoći za jedinu šansu koju ima -  transplantaciju kostne srži u Nemačkoj. Agonija roditelja je trajala mesecima, Nađa je išla na zamenu trombocita koje su za nju davali humani ljudi, Srbija je sakupljala novac. Nađa je u Frajburgu, donor kostne srži je pronađen, operacija je zakazana za 28. jul.  >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << Lekari iz „Uniklinik Freiburg“ uspeli da urade detaljnu HLA tipizaciju i pronadju davaoca za svega tri nedelje. Imajući u vidu da je to procedura koja traje tipično oko tri meseca, jasno vam je kolika je sreća njenih roditelja. Nađin tata Aleksandar kaže da je sada sve na lekarima i da su konačno – odahnuli.
- Nađa ide na dva ili tri dana na terapije i dobro ih podnosi. Pošto je operacija zakazana za 28. jul, primiće je desetak dana ranije, da je pripreme i urade analize. Posle operacije trebalo bi da leži oko 100 dana, koliko je potrebno da se vidi reakcija, ali lekari kažu da taj rok može biti i kraći, ako se na vreme pokaže da je dobro odreagovala.
Što se novca tiče, Novakovići su platili koliko je bolnica tražila i akcija prikupljanja novca za sada je stopirana. Novac od SMS je na računu Fondacije, ako bude potrebe za njim. Najveći deo troškova odlazi na bolničke dane. Aleksandar kaže da su lekari sada usredsređeni na Nađino lečenje i da ne razgovaraju o novcu.
- Nađa se privikla, sada je u dnevnoj bolnici i na dva dana radi analize. Lekari su preporučili da dođe cela porodica, tako da Nađa uživa sa sestrom.
Informacije o Nađi: facebook

 

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.