LEPA VEST NAKON DUGO VREMENA! Tri beogradske klinike IZLAZE IZ KOVID SISTEMA i počinju sa prijemom redovnih pacijenata

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Jan.2021, 09:48

LEPA VEST NAKON DUGO VREMENA! Tri beogradske klinike IZLAZE IZ KOVID SISTEMA i počinju sa prijemom redovnih pacijenata

Direktor Kliničkog centra otkrio i koji broj kovid pacijenata je tamo zbrinut tokom dva talasa korone.

Tri klinike Kliničkog centra Srbije izlaze iz kovid sistema, rekao je u Jutarnjem dnevniku prof. dr Milika Ašanin, direktor te ustanove.

Prof. dr Ašanin je kazao i da je tokom dva talasa korone, veliki broj pacijenata koji su zahtevali kiseoničnu potporu bio zbrinut u dve ustanove KCS, koje sada izlaze iz kovid sistema.

- Klinika za pulmologiju i Klinika >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za grudnu hirurgiju otpustile su poslednje kovid pacijente, dezinfekcija je obavljena i očekujemo prijem nekovid pacijenata već od danas. Kada je u pitanju Klinika za plastičnu hirurgiju, trenutno je u toku proces dezinfekcije i očekujemo da će početkom sledeće nedelje moći da primi regularne pacijente - rekao je on na RTS-u.

Prve dve klinike zbrinule su, rekao je on, oko 1.800 pacijenata tokom dva talasa korona virusa, proletos i jesenas.

- U pitanju su bili pacijenti srednje teške, i teške kliničke slike, kojima je bio neophodan kiseonik. Ove dve klinike dale su veliki doprinos u lečenju kovid pacijenata - rekao je on.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Ašanin: Situacija bolja, tri klinike KCS izlaze iz kovid sistema

Izvor: N1 televizija, 23.Jan.2021

Direktor Kliničkog centra Srbije (KCS) Milika Ašanin je najavio da će tri klinike te zdravstvene ustanove napustiti kovid sistem i istakao da je u svim klinikama KCS bilo hospitalizovano više od 5.000 kovid pacijenata. Kaže da Klinika za pulmologiju i Klinika za grudnu hirurgiju počinju da primaju...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.