LEKARI BOLNICE AL ŠIFA U GAZI ODBILI DA SE EVAKUIŠU: Otkriven razlog ovakve HRABRE odluke, situacija je JEZIVA

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Nov.2023, 16:27

LEKARI BOLNICE AL ŠIFA U GAZI ODBILI DA SE EVAKUIŠU: Otkriven razlog ovakve HRABRE odluke, situacija je JEZIVA

IDF je saopštio da je ponovo otvoren bezbedan prolaz za stanovnike severne Gaze

Lekari u bolnici Al Šifa u severnoj Gazi odbili su nalog za obaveznu evakuaciju bolnice od Izraelskih odbrambenih snaga (IDF), jer se plaše da će oko 700 rizičnih pacijenata umreti ako ih ostave, izjavio je danas generalni direktor Ministarstva zdravlja u Gazi Munir al-Burš.

- Problem nisu lekari, već pacijenti. A ako ih ostave, oni će umreti, a ako budu prebačeni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << umreće na putu, to je problem, govorimo o 700 pacijenata. Do sada nije bilo odgovora lekara, ali neki od raseljenih lica i porodica su već otišli - rekao je Al-Burš, prenosi Si-En-En.

On je dodao da narebda za evakuaciju nije koordinisana ni sa jednom međunarodnom humanitarnom agencijom, kao što je Međunarodni crveni krst, kao i da nedostatak koordinacije izaziva zabrinutost za bezbednost i izvodljivost prebacivanja tako velikog broja pacijenata, od kojih su mnogi u kritičnom stanju. Ranije danas, .

U nedelju je Međunarodni komitet Crvenog krsta saopštio da ne može da potvrdi bilo kakvu evakuaciju iz bolnice Al-Šifa u severnoj Gazi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.