Izvor: B92, 04.Apr.2001, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'LEGIJA U CETVRTAK SVEDOCI U ISTRAZI PROTIV MARKOVICA'

Komandant Jedinice za specijalne operacije MUP-a Srbije Milorad Ulemek Legija u cetvrtak bi trebalo da svedoci u istrazi protiv bivseg sefa DB-a Radeta Markovica, osumnjicenog za ubistvo cetvorice funkcionera SPO-a, pise "Blic" od cetvrtka, prenosi SRNA. List navodi da ce Ulemekova izjava istraznom sudiji biti posebno interesantna zbog cinjenice da su, pored Markovica, za dogadjaj na Ibarskoj magistralni okrivljeni Nenad Ilic i Nenad Bujosevic, koji su u to vreme bili u Legijinoj jedinici.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Kako list saznaje, Bujosevic je oznacio Markovica kao coveka od kojeg je potekao nalog za likvidaciju. Markovic i Bujosevic su se krajem avgusta 1999. godine nasli u Topcideru, kod restorana "Milosev konak", navodi list. Prema izvoru "Blica", tamo je Bujosevic dobio instrukcije, ali mu je dat pogresan identitet buducih zrtava. "Markovic je rekao Bujosevicu da je u pitanju covek koji pomaze albanskim teroristima i koji ima podrsku nekih predstavnika rezima", navodi beogradski dnevnik.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.