LEGENDARNI AUTOMOBIL trune na jednom beogradskom parkingu: Komšije pričaju da ga je vozio GIŠKA! (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Okt.2018, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LEGENDARNI AUTOMOBIL trune na jednom beogradskom parkingu: Komšije pričaju da ga je vozio GIŠKA! (FOTO)

Jedan od najbržih automobila devedesetih godina

Na društvenim mrežama pojavila se informacija da se automobil legende beogradskog asfalta, Đorđa Božovića Giške, nalazi na jednom parkingu i da je u oronulom stanju.

- Chevrolet Corvette C4 5.7 350hp V8 koji već dugo trune, prema pričama komšija, nekada je vozio Giška - navodi se na jednoj Fejsbuk stranici.

Inače popularan model Korvete C4 proizvodio se od 1983 do 1996 godine. Bio je jedan od najbržih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << automobila u to vreme i dostizao je brzinu od 282 km/h.

Đorđe Božović Giška bio je sportista i osnivač Srpske garde, paravojne formacije SPO-a.

Giška je tokom 1980-ih bio saradnik DB-a, odan ideji jugoslovenstva. Kao obrazovaniji i inteligentniji čovek bio je zadužen za planiranje likvidacija ustaških i albanskih terorista, ali nakon što je poslat da likvidira i Momčila Đujića, istaknutog srpskog emigranta koji je ostavio veoma pozitivan utisak, Giška sve više postaje antikomunistički nastrojen, te stoga iz korena menja svoj život i postaje nacionalista i zagovornik obnove monarhije za koju je smatrao da nudi bolju budućnost Srbiji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.