LEDENA OLUJA KOJA JE PARALISALA EVROPU HRLI KA SRBIJI! Hrvatska se već zabelela, upaljen meteoalarm - posebno se upozoravaju stanovnici UNUTRAŠNJOSTI

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Jan.2024, 19:54

LEDENA OLUJA KOJA JE PARALISALA EVROPU HRLI KA SRBIJI! Hrvatska se već zabelela, upaljen meteoalarm - posebno se upozoravaju stanovnici UNUTRAŠNJOSTI

Najavljeno pogoršanje vremena stiglo je u Hrvatsku, a prema poslednjim informacijama svežija vazdušna masa ide ka Srbiji.

Sever Hrvatske već se zabeleo, a ima ga i u Hrvatskom zagorju, Međimurju, delovima Zagreba i okolini, Velikoj Gorici, javlja "Index.hr".

U narednim satima temperatura će biti u padu pa će kiša postepeno prelaziti u sneg. Sneg očekujemo najpre na severu i zapadu zemlje. Kasno večeras snežne padavine stići će i do krajnjeg juga >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Srbije, dok će na severu u to vreme prestati. Može doći do formiranja manjeg snežnog pokrivača.

- U Srbiji će danas biti umereno do potpuno oblačno, uz osetno zahlađenje i prelazak kiše u sneg - saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

U Bačkoj, Banatu, Sremu, Beogradu, Šumadiji, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji danas je na snazi žuti meteo alarm zbog snega/leda.

S obzirom na najavljene padavine i pad temperature, Zimska služba podružnice Zagrebačke ulice je podigla nivo spremnosti na treći od četiri stepena.

Državni hidrometeoroški zavod objavio je detaljnu prognozu za danas. Snega će biti u gorju, u središnjoj Hrvatskoj te na istoku zemlje nešto manje. Do kraja dana u gorju se očekuje i do pola metra snega.

Oprez⚠️!

❄️je već zahvatio dijelove zemlje. Uz daljnje zahladnjenje očekuje ga se i drugdje u unutrašnjosti, čak ponegdje u Dalmaciji te Istri, a nošen vjetrom moguć je uz obalu.

Duž obale će zapuhati olujna, pod Velebitom i orkanska bura.

Pratite upozorenja!#prognoza pic.twitter.com/OfYp2F6Orb

— DHMZ (@DHMZ_HR) January 19, 2024

Posebno se upozoravaju stanovnici unutrašnjosti na pad temperature u jutarnjim satima, koji će pridoneti prelazu kiše u susnežicu i sneg, uz formiranje snežnog pokrivača, piše DHMZ.

Zbog olujnih i orkanskih udara bure za četiri regije je upaljen crveni meteoalarm.

Srbija Danas/Index.hr

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.