LDP uslovljava podršku Vladi i DS-u

Izvor: RTS, 20.Jun.2009, 20:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP uslovljava podršku Vladi i DS-u

Odnos LDP-a prema Vladi Srbije i DS-u zavisiće od njihove spremnosti da promene odnos prema problemima u zemlji, poručio Čedomir Jovanović na sednici Glavnog odbora stranke. Neophodna transformacija partije kako bi se doprlo do svih građana, rekao lider LDP-a.

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je da odnos LDP-a prema Demokratskoj stranci i Vladi Srbije, pa i prema samom predsedniku države, zavisi od njihove spremnosti da se suoče sa problemima >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i nastave reforme u društvu.

Jovanović je naveo i da partnerstvo LDP-a sa DS-om počiva na principima depolitizacije pravosuđa, depolitizacije medija i slobodne ekonomije.

"Ako ćemo do cilja pre stići kroz bliskost sa DS-om onda smo mi bliski toj stranci zbog nekog cilja, ako ćemo pre stići do vizne liberalizacije kroz bliskost sa Demokratskom strankom, onda ćemo mi podržati nastojanja Kancelarije za pridruživanje Evropskoj uniji", rekao je Jovanović na sednici Glavnog odbora.

Jovanović je uveren da je neophodno dalje profilisanje stranke kao izraz nastojanja da preuzme veću odgovornost i da kroz nju proširi prostor u kome deluje.

"To se mora učiniti na jedan drugačiji način, jer nije više dovoljno da budemo najbolji na demonstracijama ili u kritici, već moramo dalje nastaviti da profilišemo naš rad kroz nuđenje konrektnih rešenja", rekao je lider LDP.

Jovanović je istakao da su nedavni lokalni izbori u tri opštine pokazali da je Srbija u konfuziji koja je rezultat konfuzne i pogrešne politike koja se vodi godinama.

Rekao je da ta pogrešna politika mora dobiti alternativu, a to je politika LDP-a u pogledu modernizacije i uklapanja društva u duh vremena, a prvenstveno beskompromisne evropske integracije zemlje.

Jovanović se osvrnuo i na pisanje pojedinih medija o sinu Olje Bećković, navodeći da ministar kulture Nebojša Bradić, "ukoliko nije sposoban da civilizuje medijski život u Srbiji, treba da se povuče i da podnese ostavku".

Upitao je "odakle pravo Vladi Srbije da održava takve medije u životu, kroz davanje privilegija na koje niko drugi nema pravo".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.