Izvor: B92, 28.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP počeo kampanju u Beogradu

Beograd -- Liberalno-demokratska partija danas je otpočela predizbornu kampanju u Beogradu.

Ambicije koalicije okupljene oko te stranke su da u prestonici pobede na izborima. Na ove izbore koalicija LDP-GSS-SDU-LSV ide sa ambicijom da presudno utiče na formiranje buduće vlade. Predsednik LDP-a Čedomir Jovanović je rekao da bi Beograd trebalo da bude moderna evropska prestonica i u ovoj kampanji će se Beograđanima ponuditi rešenja za njihove probleme.

"Deset godina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posle protesta potrebna nam je ta vrsta energije koja je tada postojala", kaže on.

"Znam da se svi pozivaju na tu energiju, znam da svi očekuju od Beograđana da daju sve od sebe u kampanji, ali mi ih pozivamo da svakog dana insitiraju na principima koje su branili pre 10 godina", rekao je on.

"Građani nemaju poverenje u institucije, skupštinu, vladu, demokratija je u plićaku, potrebna su nam institucije, vladavine prava, a ova koalicija može te osnovne vrednosti da vrati", rekla je jedna od kandidatkinja za poslanike Vesna Pešić.

Predsednik SDU-a Žarko Korać rekao je da koalicija želi Beogradu sa slobodarskom tradicijom da vrati optimizam i verovanje da politika ne mora da bude dogovor partijskih vođa.

Napad na aktiviste u Pančevu

LDP je saopštio da je dvoje njihovih aktivista napadnuto oko 14 časova u centru Pančeva dok su delili predizborne letke koalicije.

Aktiviste LDP-a napali su članovi Srpske radikalne stranke, isti oni koji su napali posmatračke te koalicije na oktobarskom referendumu za potvrdu partijskog ustava, navodi LDP.

LDP navodi da su njihovi aktivisti i prostorije meta sve brojnijih napada, koji su posledica političke kampanje koja se vodi protiv stranaka-članica koalicije.

Svi slučajevi prijavljeni su policiji, ali ni jedan još uvek nije rešen.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.