LDP obeležio 10. rođendan i najavio saveze

Izvor: B92, 05.Nov.2015, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP obeležio 10. rođendan i najavio saveze

U beogradskom Domu omladine obeleženo je 10 godina postojanja Liberalnodemokratske partije.

Na desetogodišnjicu najavljuju saradnju sa drugim strankama na formiranju, kako kažu, građanske alternative aktuelnoj vlasti.

Liberalnodemokratska partija obeležava 10 godina postojanja, a njen lider Čedomir Jovanović smatra da je najvažnije što vreme nije demantovalo program i vrednosti te stranke, koje su danas prihvaćenije od vremena kada je LDP stvaran.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Sada vanparlamentarna, stranka čiji istorijat, kako sami navode, zapravo počinje krajem 2004- kada se Čedomir Jovanović oštro suprotstavio tadašenjm lideru demokratske stranke Borisu Tadiću u vezi sa političkom saradnjom sa Vojislavom Koštunicom.

Deset godina kasnije Boris Tadić jedan je od važnijih gostiju na proslavi LDP-a čiji će SDS u subotu potpisati sporazum o saradnji sa LDP-om.

Kako kaže Čedomir Jovanović, LDP je spreman da sarađuje i sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine i sa Demokratskom strankom, jer samo jedna stranka nije sposobna da zemlju izvede iz krize "u kojoj joj puca kičma".

I Jovanović i Tadić odbacuju ideju ulaska u Vladu Aleksandra Vučića.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.