LDP i DS o saradnji do kraja nedelje

Izvor: RTS, 18.Sep.2013, 17:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP i DS o saradnji do kraja nedelje

Do kraja sedmice sastaće se predsednik LDP-a Čedomir Jovanović i zamenik predsednika DS-a Bojan Pajtić kako bi razgovarali o saradnji. LDP računa na saradnju i sa Novom strankom, Socijaldemokratskom unijom, Ligom socijaldemokrata Vojvodine i Pokretom "Zajedno za Srbiju".

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović i zamenik predsednika Demokratske stranke Bojan Pajtić sastaće se do kraja sedmice kako bi razgovarali o saradnji, najavio je član Predsedništva >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << LDP-a Mladen Bašić. 

Bašić je agenciji Beta rekao da LDP, pored DS-a, računa na saradnju i sa Novom strankom Zorana Živkovića, Socijaldemokratskom unijom Žarka Koraća, Ligom socijaldemokrata Vojvodine i Pokretom "Zajedno za Srbiju" Dušana Petrovića.

"DS je na sednici užeg predsedništva ovlastio Bojana Pajtića da počne razgovore sa Čedomirom Jovanovićem i to će biti do kraja nedelje", rekao je Bašić najavljujući sastanak opozicionih lidera. 

Kako je naveo, LDP je na saradnju pozvao ne samo stranke već i nevladine organizacije, medije i istaknute pojedince, a cilj je da se, kako kaže, napravi program za izlazak Srbije iz krize.

"Mi smo u startu rekli da koalicije ne dolaze u obzir. Koalicije postoje samo kako bi stranke uspele da prebace neki procenat više i da imaju nekog odbornika ili poslanika više, a po pravilu se završavaju tako što je 16 poslanika sa liste DS-a i LDP-a glasalo za rekonstruisanu vladu", rekao je Bašić.

To, kako je naveo Bašić, jasno pokazuje da Vlada izabrana krajem leta ne bi mogla da bude izabrana bez podrške poslanika koji su u parlament ušli da bi branili drugačiju politiku i zato su koalicije kao način političkog delovanja danas potrošene i neuverljive.

Funkcioner LDP-a je ocenio da vladajuće stranke nemaju odgovor na probleme sa kojima se zemlja suočava.

"Godinu dana vlasti (Tomislava) Nikolića, (Ivice) Dačića i (Aleksandra) Vučića pokazalo je da su oni jedino sposobni da shvate gde su grešili u nacionalnoj politici 90-ih. Oni danas ne razumeju ono što čeka Srbiju narednih pet ili deset godina", rekao je Bašić.

Većina građana, kako je naveo funkcioner LDP-a, ne glasa ni za Vučića ni za Dačića i oni poručuju da je neophodno formirati nešto novo u skladu sa potrebama Srbije.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

LDP i DS o saradnji ove nedelje

Izvor: B92, 18.Sep.2013

Beograd -- Predsednik LDP Čedomir Jovanović i zamenik predsednika DS Bojan Pajtić sastaće se do kraja sedmice kako bi razgovarali o saradnji...Član Predsedništva LDP-a Mladen Bašić rekao je agenciji Beta da LDP, sem na saradnju sa DS, računa i na saradnju sa Novom strankom Zorana Živkovića,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.