Izvor: B92, 02.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Za pomoć obolelima od side

Beograd -- LDP će u 2007. godini predložiti Parlamentu usavajanje antidiskriminatornog zakona čime bi se pomoglo obolelima od AIDS-a.

"Tim zakonom bi se obolelima od AIDS-a pružila neophodna podrška, a oni bi prestali da budu getoizirani", rekao je lider LDP prilikom posete štandu JAZAS-a postavljenom na Trgu republike u okviru kampanje "Di du li du di du da li imaš sidu".

"AIDS je bolest koja svoju ekspanziju gradi na siromaštvu i neznanju i zato bi to pitanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trebalo da bude prioritet koji je iznad svake stranačke politike", rekao je Jovanović.

Lider LDP je rekao da želi da živi u društvu gde će se o tom problemu javno razgovarati. "Za sada ovo je tabu tema a tome su uzrok predrasude kao izraz jakih konzervativnih snaga", objasnio je Jovanović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.