Izvor: B92, 03.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Vratiti nadležnosti Vojvodini

Irig -- Čedomir Jovanović zauzeo se da Vojvodini budu vraćene nadležnosti u obrazovanju, zdravstvu, pravosuđu i samoupravi.

"Vojvodina mora dobiti izvršnu, zakonodavnu i sudsku vlast. To je ono što može da je pokrene i u ekonomskom, i u kulturnom, i u obrazovnom smislu, a ne 100 evra po hektaru koji se obećavaju seljacima", rekao je predsednik Liberalno-demokratske partije u Irigu.

Jovanović je rekao da je cilj koalicije okupljene oko LDP-a da Vojvodina bude >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << moderna evropska regija, "motor koji vuče Srbiju ka Evropi".

Predsednik LDP-a je rekao da je zato neophodno da se zakonima otklone negativne posledice donošenja novog ustava Srbije po Vojvodinu, koji građani pokrajine, kako je rekao, nisu podržali na referendumu.

Jovanović je ponovio da je "zaštita od ustavnog nasilja", kroz izmene zakona iz oblasti lokalne samouprave, pravosuđa, obrazovanja i zdravstvene zaštite, jedan od principa za koje će se zalagati njegova koalicija.

"Promenu položaja Vojvodine ostvarićemo kroz dve etape - prvo ulaskom u Parlament, a potom pobedom na pokrajinskim i lokalnim izborima", rekao je predsednik LDP-a.

LDP će na predstojećim izborima nastupiti u koaliciji sa Građanskim savezom Srbije, Socijaldemokratskom unijom i Ligom socijaldemokrata Vojvodine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.