LDP: Uskoro odluka grada o Paradi ponosa

Izvor: RTS, 18.Avg.2011, 20:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Uskoro odluka grada o Paradi ponosa

Grad Beograd do kraja nedelje iznosi stav o Paradi, rekao funkcioner LDP-a Dejan Ranđić. Za održavanje Parade ponosa neophodna je i podrška države, jer se odluke o organizaciji ne mogu prepustiti samo policiji, dodao Ranđić.

Menadžer Gradskog odbora Liberalno-demokratske partije Dejan Ranđić izjavio je da će stav grada Beograda o održavanju Parade ponosa i uloga gradskih vlasti u njenoj organizaciji biti definisani do kraja nedelje.

"Razgovaraćemo do kraja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << nedelje o tome i nakon toga će biti nedvosmisleno jasan stav Beograda kada je u pitanju održavanje Parade ponosa. Lične stavove političara ovom prilikom ostavićemo po strani", rekao je Ranđić na konferenciji za novinare Gradskog odbora LDP-a.

On je ponovio stav partije da apsolutno podržava organizovanje Parade ponosa, kao i pravo svake ciljne grupe i građanina da izrazi svoja zagarantovana prava.

Komentarišući organizovanje Parade ponosa, zvaničnik LDP-a je rekao da su koalicioni partneri u gradskoj vlasti tokom prethodne tri godine pokušali da naprave politički dogovor i konsenzus o svakoj ključnoj temi.

"Za definisanje načina na koji će se Parada održati apsolutno je potrebna politička odluka države da stane iza tog događaja", rekao je Ranđić, i dodao da odluke o načinu organizacije Parade ne sme donositi samo policija Beograda i Ministarstvo unutrašnjih poslova, jer je "vrlo jasno" šta je posao policije, a šta političkih organa.

Osvrćući se na tri godine rada aktuelne gradske vlasti, Ranđić je rekao da je Beograd u proteklom periodu bio najbolji deo vlasti u zemlji i da je LDP, zajedno sa koalicionim partnerima, promenio "karakter vlasti u glavnom gradu" kroz depolitizaciju i insistiranje na ljudskim potrebama Beograđana.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.