LDP: Srbiji potrebna istina

Izvor: RTS, 27.Mar.2010, 19:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Srbiji potrebna istina

Liberalno-demokratska partija uložiće amnadmane na Predlog deklaracije o osudi zločina u Srebrenici, na kojima će insistirati u parlamentarnoj raspravi, rekao lider LDP-a Čedomir Jovanović.

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da će poslanici LDP-a uložiti amandmane na predloženu Deklaraciju o Srebrenici i da će na tim primedbama insistirati u skupštinskoj raspravi.

"Srbiji su potrebni istina i jasni odgovori, a ne pokušaji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da se nedovršeni tekst deklaracije na brzinu prošvercuje kroz parlament.

LDP je učinio sve da građane Srbije oslobodimo odgovornosti za pogrešnu politiku koja je vođena.

Nažalost, način na koji se nameće usvajanje deklaracije govori o limitima vladajuće većine, koja nema snage za nove vrednosti bez kojih nema ni nove politike sposobne da ispuni evropske težnje i zahteve društva", navodi se u izjavi Jovanovića.

Jovanović je ocenio da vladajuća većina svojim ponašanjem pokazuje da još uvek nema snage čak ni za saopštavanje pune istine o Srebrenici, iako je LDP želeo da pomogne da Srbija dobije čist tekst koji "neće dalje opterećivati i deliti ni nas same ni region".

"Naše napore vladajuća većina je dočekala ćuteći, a danas je predsednica Skupštine za utorak najavila konačno izjašnjavanje o nedovršenom nacrtu deklaracije.

"Slavica Đukić Dejanović insistira na tome da se o tekstu raspravlja po principu 'uzmi ili ostavi', iako je sama u sredu najavila intenzivne konsultacije i dalji rad na popravljanju predloženog teksta koji je nedovoljno jasan kada je u pitanju odnos Skupštine prema prirodi masakra u Srebrenici i odgovornosti politika koje su dovele do ubistva 8.000 ljudi", navodi Jovanović.

Predsednik LDP je ocenio da se takvim "dovođenjem poslanika pred svršen čin" poništavaju svi napori koje je LDP učinio, predlažući u protekle tri godine nekoliko tekstova deklaracija.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Deklaracija o Srebrenici u Skupštini, ne spominje se genocid

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Mar.2010

BEOGRAD - Predlog Deklaracije Narodne skupštine Republike Srbije o osudi zločina u Srebrenici koju je podnelo 114 poslanika vladajuće većine od danas je u skupštinskoj proceduri i, dok su predstavnici vlasti zadovoljni predlogom "o kome se može izjašnjavati", opozicija kritikuje predloženi tekst...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Jovanović: Insistiraćemo na amandmanima u Skupštini

Izvor: Blic, 27.Mar.2010

Lider Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović izjavio je danas da će poslanici LDP-a uložiti amandmane na predloženu rezoluciju o Srebrenici i da će na tim primedbama insistirati u skupštinskoj raspravi..."Srbiji su potrebni istina i jasni odgovori, a ne pokušaji da se nedovršeni tekst...

Nastavak na Blic...

SPS protiv termina genocid

Izvor: Glas javnosti, 28.Mar.2010, 12:51

ZLATIBOR - Socijalistička partija Srbije (SPS) se zalaže da se u Deklaraciji o Srebrenici ne upotrebljava reč genocid iako najoštrije osuđujemo zločin koji se tamo desio,izjavio je danas na Zlatiboru lider SPS Ivica Dačić...Dačić je učesvovao na sastanku opstinskih odbora SPS zlatiborskog...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.