LDP: Sprečiti nasilje Zakonom o privatnom obezbeđenju

Izvor: RTS, 01.Avg.2013, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Sprečiti nasilje Zakonom o privatnom obezbeđenju

Kako bi se sprečili kriminal i nasilje, pozivamo predsednika parlamenta Nebojšu Stefanovića i poslanike da doprinesu donošenju i sprovođenju Zakona o privatnom obezbeđenju, navodi se u pismu mladih LDP-a. Ubistvo Fedora Frimermana je strašna opomena društvu i samoj državi, pred kojim niko ne sme da zatvara oči, ističu u LDP-u.

Mladi Liberalno demokratske partije uputili su pismo predsedniku Skupštine Srbije Nebojši Stefanoviću i poslaničkim grupama i pozvali ih da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << doprinesu donošenju i sprovođenju Zakona o privatnom obezbeđenju, kojim bi se sprečili kriminal i nasilje koji su u porastu u poslednje vreme.

"Svakodnevno smo suočeni sa činjenicom da je nasilje, pre svega u porodici i među mlađom populacijom, u porastu. Ubistvo Fedora Frimermana u Beogradu je strašna opomena ovom društvu i samoj državi, pred kojim niko ne sme da zatvara oči", navodi se u pismu upućenom predsedniku parlamenta.

Mladi LDP-a isitču da gubitak života jedne mlade osobe govori da su Srbija i njene institucije kapitulirale na pitanju zaštite ljudskih života i pitanju bezbednosti u celini.

Liberali navode da im je jasno da je koalicionim partnerima u vlasti rekonstrukcija vlade pitanje svih pitanja u ovom trenutku i pitaju zašto se o tom zakonu nije raspravljalo i kako to da javnost nije upoznata sa tim da ovakav zakon uopšte postoji.

"Poslednji je momenat da država preduzme korake, koji nisu samo deklarativnog karaktera, već suštinski pokazatelj da je primećen problem na koji se daje jasan odgovor. Neka Fedorova nasilna smrt bude poslednje upozorenje posle kog više nećemo moći da tražimo izgovore za nečinjenje u suštinskoj borbi protiv svake vrste nasilja" zaključuje se u saopštenju mladih LDP.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

LDP: Doneti zakon o privatnom obezbeđenju, zaustaviti kriminal

Izvor: NaDlanu.com, 01.Avg.2013

Mladi LDP-a u otvorenom pismu Nebojši Stefanoviću zatražili su donošenje i primenu zakona o privatnom obezbeđenju da bi se zaustavio porast kriminala i nasilja. ..Mladi LDP-a su naveli da je ubistvo mladića Fedora Frimermana koga je pretuklo obezbeđenje kod jednog splava u Beogradu strašna opomena...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.