LDP: Sprečiti Šešelja da crta mete na čelo neistomiššljenika

Izvor: RTS, 06.Sep.2016, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Sprečiti Šešelja da "crta mete na čelo" neistomiššljenika

Liberalno demokratska partija poručila je da je dužnost države da spreči lidera radikala Vojislava Šešelja da "crta mete na čelo" svima koji ne misle kao on i da ga upozori da ne može da ugoržava ničiji integritet.
LDP u saopštenju navodi da je Šešelj opet napao Natašu Kandić, Sonju Biserko i Jelenu Milić, "u starom stilu traženja domaćih izdajnika i stranih plaćenika", što potvrđuje tezu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << te stranke da se Šešelj vratio iz pritvora "željan da dovrši rat sa onima sa kojima to nije uspeo devedesetih godina".
Dužnost države je da ovakve napade na građane spreči, da svakoga upozori, pa makar to bio i Šešelj, da ne može da ugrožava nečiji integritet, dovoditi u sumnju njegov profesionalni angažman, što rezultira pretnjama koje lako prerastu u fizički obračun, kada to protagonistima te politike zatreba.
LDP navodi i da Šešelj crtanjem meta na čelu svima koji ne misle kao on, želi da dobije neki politički poen kod pojedinaca koje je kontaminirao svojom nesrećnom politikom.
"Pozitivni ekonomski parametri osnov za nastavak reformi"
Liberalno demokratska partija ocenila je da podaci o smanjenju deficita državnog budžeta i drugim pozitivnim parametrima koje je u najnovijem mesečnom izveštaju izneo Fiskalni savet Srbije predstavljaju značajne vesti za sve građane i dobru polaznu tačku za sprovođenje ostalih reformi neophodnih za potpunu transformaciju naše ekonomije u modernu i zdravu tržišnu privredu.
Kako navodi ta stranka u saopštenju, zato je od najvećeg značaja da Srbija nastavi sa reformisanjem javnih preduzeća i poboljšanjem poslovnog ambijenta u cilju jačanja domaćih privrednika i privlačenja stranih investicija.
LDP smatra da je potrebna i jasna proevropska politička orjentacija, kao i reforma sistemima obrazovanja, zdravstva, pravosuđa, zaštite životne sredine, bezbednosti.
"Opravdani pozitivni stavovi Fiskalnog saveta ne mogu zanemariti činjenicu da nema održive i efikasne ekonomije bez jasne proevropske političke orijentacije, spremnosti da se menja zemlja i čitav region, kandiduje nova politika, razvijaju prijateljstva, daju jasni odgovori na probleme iz prošlosti i preuzima odgovornost", poručio je LDP u saopštenju. 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

LDP:Pozitivni stavovi Fiskalnog saveta dobra polazna osnova za reforme

Izvor: Beta, 06.Sep.2016

Liberalno demokratska partija Srbije (LDP) saopštila je danas da je ocena Fiskalnog saveta Srbije o dobrim fiskalnim pokazateljima značajna vesti za gradjane Srbije i dobra polazna tačka za sprovodjenje ostalih reformi neophodnih za transformaciju srpske ekonomije u modernu i zdravu tržišnu privredu."Upravo...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.