Izvor: B92, 16.Dec.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Samo u vladu bez Koštunice

Valjevo, Novi Kneževac -- Čedomir Jovanović rekao da u novoj vladi neće biti mesta za ljude iz sadašnje vlasti niti iz stranaka koje je podržavaju.

"U budućoj Vladi nema mesta ni za Koštunicu, ni za Dinkića, ni za Ilića, ni za Dačića, ni za radikale ukoliko želimo da ta vlada ponudi nešto novo u odnosu na ono što imamo danas ili što smo imali u prošlosti", rekao je Jovanović sinoć na predizbornoj konvenciji koalicije LDP-GSS-SDU-LSV u Valjevu.

Jovanović >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je kazao da koalicija stranaka sa LDP-om na čelu može da razgovara o saradnji sa Demokratskom strankom pod uslovom da DS prihvati ciljeve, aktivizam i energičnost i napusti politiku kohabitacije i koalicije Tadića i Koštunice.

Prema njegovim rečima, koalicija oko LDP-a izlazi na izbore ne da bi vladala Srbijom već da presudno utiče na formiranje vlade koja će Srbiju menjati, uz napomenu da nije problem biti ni opozicija u parlamentu Srbije.

"Srbija ponižena zbog Koštunice"

Najnoviji negativan izveštaj Karle del Ponte još jednom je ukazao na činjenicu da je Srbija, zbog politike Vojislava Koštunice, izložena najtežim poniženjima, rekao je danas Čedomir Jovanović u Aleksandrovcu.

Jovanović je rekao da nam je ranije ove nedelje iz Evrope stigla poruka da, kao društvo koje krije ratne zločince, ne možemo da budemo deo međunarodne zajednice.

"Neprihvatljiva i neuverljiva su obećanja koja daju predstavnici vlade, jer je jasno da saradnju sa Hagom, kroz hapšenje i ekstradiciju optuženih, možemo da uspostavimo samo mi koji smo to već učinili pre pet godina, dok su drugi to pokušavali da spreče ili samo sa strane posmatrali”, istakao je Jovanović.

On je kazao da je vlada Vojislava Koštunice, umesto da zločince pošalje u Hag, građane Srbije osudila na život u izolaciji: "Na ovim izborima Srbija, između ostalog, bira između Koštunice, Mladića, Karadžića, Dačića, Dinkića, Ilića i Nikolića, koji izbora raspisuju da se ništa ne bi promenilo, i miliona građana koji imaju pravo na slobodan život".

O crkvi i vojsci

Jovanović je kritikovao Srpsku pravoslavnu crkvu za koju je rekao da "da to nije crkva ako u nju ulazimo strahujući da li nas tamo čeka Veljin, Koštuničin ili Čedin pop, a sa Zoranom Đinđićem se obračunavaju na njegovom odru".

Govoreći o Vojsci Srbije, lider LDP-a je kazao je da je to armija "čijim debelim generalima vojnici ginu u miru kao u ratu a niko za to ne odgovara".

Čanak na severu Banata

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak je izjavio na predizbornom skupu u Novom Kneževcu da je ono što razlikuje koaliciju LDP – GSS – SDU – LSV od ostalih činjenica da se u toj koaliciji niko nikoga ne stidi i da je jedini interes koji povezuje stranke ove koalicije interes da se stvori evropska, građanska i demokratska Srbija i Vojvodina.

Osvrćući se na odluku privremenog veća u Zrenjaninu da se iz zgrade Skupštine opštine iznesu vojvođanski simboli, Čanak je zaključio da je danas bolje biti haški optuženik nego Vojvođanin, s obzirom na to da niko nije doneo odluku da se u Skupštinu ne sme ulaziti sa bedževima na reveru na kojima je slika Vojislava Šešelja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.