LDP: Podržaćemo samo efikasnu vladu

Izvor: RTS, 12.Apr.2009, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Podržaćemo samo efikasnu vladu

Liberalno-demokratska pratija podržaće Vladu Srbije ukoliko ona pokaže da sebe može učiniti efikasnijom, a ukoliko to izostane tražiće raspisivanje vanrednih izbora, poručio lider LDP-a Čedomir Jovanović na sednici Glavnog odbora stranke.

Lider LDP Čedomir Jovanović rekao je da njihov koalicioni partner može biti Demokratska stranka.

"Naš koalicioni partneri ne mogu biti Nikolić, Vučić i Koštunica. Može biti Demokratska stranka, ali mora biti drugačija, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mora krenuti događajima u susret", rekao je Jovanović.

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović poručio je da će ta stranka podržati ekonomske mere Vlade Srbije samo ukoliko ona pokaže spremnost da učini sebe efikasnijom, a ukoliko to ne uradi treba da vrati mandat građanima.

"Dužni smo da pružimo priliku vladi da realizuje paket ekonomskih mera, a zauzvrat od nje očekujemo da će biti spremna da, ukoliko izostane očekivani rezultat, vrati mandat građanima i zatraži raspisivanje vanrednih izbora", rekao je Jovanović na sednici Glavnog odbora LDP.

Predsednik LDP ocenio je da efikasna vlada u Srbiji treba da ima 12 ministarstava, i da će to i zvanično predložiti.

Jovanović je rekao da bi priotiteti Vlade trebalo da budu pomoć privredi, nastavak evrointegracija, deblokada procesa približavanja NATO-u, bolja saradnja u regionu, kao i spremnost da svoje mere sprovede.

Trenutna situacija u Srbiji je direktna posledica zapostavljanja reformi, smatra Jovanović i napominje da je "12. mart 2003, dan kada je Srbija zaustavljena u suštinskoj transformaciji".

Kada je o ekonomskoj krizi reč, Jovanović je rekao da odgovore daju svi - i opozicija i vlast i da im je zajedničko izbegavanje suštine problema, ali i pronalaženje krivaca u drugima.

Sto dana za usvajanje evropskih zakona

Sa takvom politikom, koja liči na politiku iz 2000. godine, mora de se prekine i da se preuzme odgovornost za stanje u kojem se Srbija sada nalazi i, kako je rekao, priđe reformisanju politike.

"Ne smemo da budemo izolovani i pusto ostrvo na mapi Evrope", poručio je Jovanović i podsetio da je Srbija proglasila vojnu neutralnost, a istovremeno "želi novac od onih sa kojima ne želi da ide".

"Od vlade tražimo 100 dana za usvajanje svih evropskih zakona, koji će se primenjivati i neće ostati mrtvo slovo na papiru i Srbiju bez viza", rekao je lider LDP-a i ukazao na potrebu jačanja srednje klase.

Komentarišući prodaju NIS-a, Jovanović je rekao da je Srbija izgubila energetsku nezavisnost i da je tom prodajom zemlja ponižena.

Kada je reč o saradnji sa Haškim tribunalom, Jovanović smatra da to što nije uhapšen Ratko Mladić ne može i ne treba da spreči da se govori o "politici koja je stvorila Mladića".

Glavnom odboru stranke Jovanović je predložio da se Skupština stranke održi polovinom maja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LDP: Vlada treba da ima 12 ministarstava

Izvor: EMportal, 12.Apr.2009

Liberalno demokratska pratija (LDP) podržaće Vladu Srbije ukoliko ona pokaže da može da bude efikasnija, a u suprotnom će tražiti raspisivanje vanrednih izbora, rečeno je danas na sednici Glavnog odbora LDP u Sava centru.

Nastavak na EMportal...

LDP: Efikasnost Vlade ili izbori

Izvor: B92, 12.Apr.2009

Beograd -- Liberalno-demokratska pratija podržaće Vladu Srbije jedino ukoliko ona pokaže da sebe može učiniti efikasnijom, rečeno je danas na sednici glavnog odbora LDP-a...Liberalno-demokratska partija pozvala je Vladu Srbije da izmeni paket ekonomskih mera, kako bi pomoć stigla i srednjoj klasi...

Nastavak na B92...

Rezultati ili novi izbori

Izvor: Večernje novosti, 12.Apr.2009

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović na Glavnom odboru poručio Vladi Srbije: Vlast mora da preuzme odgovornost za stanje u kome se Srbija nalazi

Nastavak na Večernje novosti...

Jovanović: Vlada treba da ima 12 ministarstava

Izvor: NaDlanu.com, 13.Apr.2009, 12:46

BEOGRAD, 12. aprila 2009. (Beta) - Liberalno demokratska pratija (LDP) podržaće Vladu Srije ukoliko ona pokaže da sebe može učiniti efikasnijom, a ukoliko to izostane tražiće raspisivanje vanrednih izbora, rečeno je u nedelju na sednici Glavnog odbora LDP u Sava centru. Predsednik LDP Čedomir...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.