LDP: Oštećeni ugostitelji

Izvor: Blic, 28.Feb.2014, 00:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Oštećeni ugostitelji

Liberalno demoratka partija kritikovala je večeras Privremeni organ Beograda što još nije doneo novu odluku o postavljanju ugostiteljskih bašti, nakon što je Ustavni sud stavio van snage odluku prethodne vlasti o tom pitanju.

- Dok su oni koji su vodili grad i oni koji sada njim privremeno upravljaju zauzeti strančarenjem o tome koliko je Beograd zadužen, naša prestonica ostaje bez ozbiljnog izvora prihoda, ugostiteljstvo dolazi na ivicu kolapsa čime se dodatno ugrožava >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i turizam - navodi LDP u saopštenju.

Ta partija navodi da je zbog toga ugostitelji ne mogu legalno da postave bašte i da plaćaju naknade za to te da će zbog toga najpre biti oštećeni oni (ugostitelji) smanjiće se broj zaposlenih, grad će gubiti deo prihoda, turistička ponuda će biti smanjena, što će pratiti dalji pad obima posla za malu privredu.

LDP očekuje da Privremeni organ u hitnoj proceduri donese novu odluku koja će omogućiti rad bašti i time ispravi katastrofalnu grešku koju je Đilas Beograđanima ostavio.

Liberali ističu da Beograđanima zato kandiduju Željka Ožegovića za gradonačelnika, koji je za osam godina vođenja Novog Beograda pokazao kako se odnosi prema interesu Beograđana.

Svi koji tamo žive znaju kako je Ožegović od beživotnih blokova napravio najuspešniji i najrazvijeniji deo Beograda, navodi LDP.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.