Izvor: NoviMagazin.rs, 04.Okt.2014, 15:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Osetljiv spoljno politički momenat Putinove posete

Liberalno demokratska partija (LDP) ukazala je danas da nije protiv posete ruskog predsednika Vladimira Putana, ali da se ona održava u po Srbiju osetljivom spoljno političkom trenutku.

"Od predstavnika vlasti ne možemo da čujemo koji je smisao ove posete i tom misterioznošću šaljemo dvosmislene poruke Evropskoj Uniji, zbog kojih Srbija može da snosi posledice za svoj neusklađen stav sa zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom EU", navedeno je u saopštenju. >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs <<

LDP je ukazala da zbog osetljivosti spoljno političkog momenta Putinova poseta može da bude održana kao i sve druge posete stranih državnika, posetom Narodnoj skupštini i razgovorima sa predsednikom Republike i predsednikom Vlade.

"Liberalno demokratska partija upozorava da poseta Vladimira Putina Srbiji predstavlja način da se Srbija zadrži u ruskoj orbiti, dok vojna parada povodom Dana oslobođenja upriličena za predsednika Rusije predstavlja neuobičajan postupak u modernom diplomatskom načinu komunikacije, zato što stvara obavezu Srbiji da prilikom posete svakog stranog državnika organizuje vojnu paradu", navedno je u saopštenju.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.