LDP: Omogućiti normalan život

Izvor: RTS, 19.Sep.2009, 22:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

LDP: Omogućiti normalan život

Otkazivanje Povorke ponosa i fizički napadi na strance u Srbiji moraju dovesti da odlučnog odgovora svih državnih organa, kako bi se omogućio normalan život u Srbiji, ocenio LDP.

Liberalno demokratska partija upozorila je da otkazivanje "Povorke ponosa" i fizički napadi na strance u Srbiji moraju dovesti da odlučnog odgovora svih državnih organa i građana kako bi se omogućio normalan život u Srbiji.

"Činjenica da danas ne postoje uslovi za održavanje Povorke >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ponosa mora biti veliki motiv za čitavo društvo, a naročito njegove elite, da se iskreno priključe borbi za pobedu slobode nad strahom i terorom koji onemogućava normalan život svih nas", saopštio je LDP.

Ta stranka ocenjuje da je "očigledno da organizovanim kriminalnim grupama, militantnim krilima mračnih političkih projekata, više ne može efikasno da se suprotstavi ni policija, ukoliko ne dobije nedvosmislen signal svih nas da država i javnost iskreno podržavaju sprovođenje zakona i uspostavljanje reda".

"Povorka ponosa" nijednog trenutka nije bila samo pitanje za policiju koja je ostala nemoćna da sama obezbedi održavanje skupa u društvu koje je godinama navikavano na nekažnjeno i od političara inspirisano nasilje, navodi LDP.

"Užas u kojem je moguće masakriranje ljudi koji su došli u Srbiju ili kršenje slobode naših građana, samo su odložena posledica decenija u kojima se blagonaklono gledalo na podršku ratnim zločincima i organizovanom kriminalu, paljenu džamija i ambasada", dodaje ta stranka.

LDP ističe da od sutra moraju početi da se primenjuju svi mehanizmi ozbiljne pravne države, "od zabrane svake protivustavne organizacije do suđenja svakom kriminalcu koji lažni patriotizam koristi kao paravan za kriminal".

Ta stranka navodi da će u tome svim državnim organima i ugroženim društvenim grupama pružitu pomoć afirmišući principe svoje Povelje slobode "čijim principima želimo da zaštitimo modernu zajednicu koju gradimo".

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.